Την ανάγκη συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας επισημαίνει σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Δράκος, πλην όμως έθεσε θέμα διαφορετικών απόψεων.

Ο κ. Δράκος τόνισε πως  “Πράγματι ακούγονται πολλά για μια συνεργασία παρατάξεων. Πολλά ακούμε, πολύ συζητιέται, οι φωνές δυνάμωσαν και γίνονται κάποιες ενέργειες στο παρασκήνιο μήπως και μπορέσουν να συνεννοηθούν οι παρατάξεις από εδώ και από εκεί.

Εγώ όμως θέλω να πω ότι μια συνεργασία απαιτεί έναν μίνιμουμ συμφωνιών σε προγραμματική βάση. Να υπάρχει μια βάση πολιτικής στην οποία θα συμφωνήσουν τα μέλη που θα συνεργαστούν. Μέχρι τώρα, στην θητεία του κ. Μουριάδη ενός έτους, εμείς ασκήσαμε μια διαφορετική πολιτική και διαφορετική άποψη καταθέσαμε πολλές φορές, σε βασικά θέματα πολιτικής της διοίκησης της σημερινής του Δήμου Καβάλας.

Θα αναφέρω, δεν μπορώ για παράδειγμα πως μπορούμε να συνεργαστούμε με μια παράταξη που έχει μια πολιτική σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για παράδειγμα εντελώς διαφορετική από τη δική μας».

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο κ. Δράκος αναρωτήθηκε «Πως θα συνεργαστούμε με μια παράταξη όταν η κοινωνική της πολιτική είναι σε τελείως διαφορετική  άποψη και γραμμή από αυτή που έχουμε εμείς. Πως θα συνεργαστούμε με μια διοίκηση όπου σε θέματα ΔΕΥΑΚ για παράδειγμα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που εμείς πιστεύουμε. Όλα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να λυθούν ενώ πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα ότι συνεργασίες με τον σημερινό νόμο, τον Κλεισθένη  γίνονται υπό ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, δια της απορρόφησης συνδυασμών. Ποιος είναι διατεθειμένος να απορροφηθεί είναι ένα άλλο θέμα.

Αυτούς τους προβληματισμούς τους καταθέτω σε αυτούς που κάνω συζητήσεις και είθε όλα να πάνε για το καλό της  Καβάλας. Να θυμίσω ότι είχαμε μια χρηματοδότηση στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ 1.5 εκ. Ευρώ για  μία  δράση και ο κ. Μουριάδης τις έκανε 400 χιλιάδες. Είναι δυνατόν να συνδιοικήσουμε με μια τέτοια πολιτική; Είναι πολύ χαμηλότερες οι χρηματοδοτήσεις με αυτά που εμείς κάναμε. Οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, θα θυμίσω ότι έφεραν δική μας πρόταση. Όλα πρέπει να τεθούν επί τάπητος αλλιώς πως θα συνεργασθούν δύο άνθρωποι;  Θα κάνουν διαφορετικά πράγματα;”.

Προηγούμενο άρθροΝέος προπονητής για τον Νέστο Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΑπέχουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας από τις δευτερογενείς μεταφορές