Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εισάγει το θέμα του περιφερειακού συμβούλου Ο. Μουμίν, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καραγιώργης Ανδρέας καθώς οι εμπρηστικές δηλώσεις του δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο κ. Καραγιώργης είπε ότι «έτυχε να βρεθώ και να ακούσω μια εκπομπή σε τοπικό ραδιόφωνο της Καβάλας και ετέθη το θέμα τι πρέπει να κάνει κανείς σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Έχουμε έναν δήμαρχο που βρίσκεται στην Προύσα της Τουρκίας, όπου πήγε ο κ. Μουμίν και δηλώνει ευθαρσώς μέσα σε ένα γεμάτο ακροατήριο με σημαία της ανεξάρτητης Θράκης ότι πρέπει να πλησιάσει το κομμάτι αυτό, δηλαδή η Θράκη, προς την μητέρα πατρίδα, δηλώνοντας πολύ έντονα τον τουρκισμό του.

Σε ερώτηση που μου έγινε είπα ότι δεν ξέρω αν υπάρχουν κανόνες ή δυνατότητες νομικές που θα δώσουν τη δυνατότητα αποπομπής όπως ζητήθηκε από πάρα πολλούς από έναν αιρετό ο οποίος είναι νόμιμα εκλεγμένος από τους ανθρώπους της περιοχής αλλά σίγουρα είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί. Όμως να τεθεί  στη σωστή του βάση. Δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο αλλά το δάσος. Για μένα αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία σημασία από έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρουμε λίγο πολύ τι είναι, αλλά πρέπει να δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτού του είδους η δήλωση ή άλλες παρόμοιες δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Για μένα αυτό είναι το κρίσιμο σημείο και με αυτήν τη λογική θα εισαγάγω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Θα κάνω μία ερώτηση, να προκαλέσω μία συζήτηση για να δω τις αντιδράσεις των υπολοίπων επικεφαλής αλλά και του Περιφερειάρχη για πιθανό τρόπο αντίδρασης σε μία τέτοια δήλωση η οποία δημιουργεί θέματα. Είναι ένα εθνικό θέμα, το γνωρίζουμε πολύ καλά, παίζει από τη μεριά της Τουρκίας πάρα πολλά χρόνια. Κι επειδή τέτοια θέματα πρέπει να τα κόβεις από την αρχή για να μην δημιουργούνται προβλήματα στο μέλλον, θα ήθελα να ακούσω πώς θα τοποθετηθούν οι επικεφαλής και ο Περιφερειάρχης σε οποιοδήποτε τρόπο αντίδρασης τον οποίο εγώ αυτήν τη στιγμή νομικά δεν γνωρίζω πώς πρέπει να γίνει. Ωστόσο επειδή είδα πλήρη αφωνία από όλους, το κράτος, την Περιφέρεια, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους ανθρώπους που διοικούν την περιοχή, εγώ θεωρώ υποχρέωσή μου να το θέσω ως θέμα, να το δημοσιοποιήσω και να δω τι αντιδράσεις θα υπάρχουν».

Προηγούμενο άρθροΣε σχολικές μονάδες παίκτες του ΑΟΚ
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό των Σχολικών Καθαριστριών η Φώφη Γεννηματά