Της φλυαρίας το ανάγνωσμα απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας όπου προ ημερήσιας διάταξης 18 δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν και σχεδόν οι μισοί έβγαλαν τα απωθημένα τους.

Αυτό δεν είναι συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά μια ατέλειωτη φλυαρία που δεν προάγει το θεσμό και δυστυχώς αυτό το τερατούργημα που λέγεται Κλεισθένης, η δήθεν μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Επί της ουσίας στη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος κ. Μουριάδης ενημέρωσε το Σώμα τονίζοντας ότι πρόεδρος της ΚΕΔΕ βγήκε ο δήμαρχος Τρικαίων κ. Παπαγεωργίου, τον οποίο χαρακτήρισε σοβαρό άνθρωπο. Ανέφερε, δε, ότι μαζί με τον βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη, επισκέφθηκαν τον υφυπουργό ψηφιακής πολιτικής κ. Γεωργαντά, έτσι ώστε να γίνει ένα ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα. Οπόταν θα πάει εκεί και ο υπάλληλος που ο δήμος Καβάλας διόρισε. Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος, είδαν και τον υπουργό κ. Πιερρακάκη, οπόταν θα βγουν προγράμματα «έξυπνης πόλης» και σχολίασε ότι τώρα διαπιστώνουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν μελέτες για διάφορα έργα, όπως π.χ. για πλατείες, έτσι ώστε να απορροφήσουν χρήματα.

ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Η κα Τσανάκα, πρώην δήμαρχος, έθεσε το θέμα των οικονομικών του δήμου τονίζοντας ότι όταν έφυγε από τη διοίκηση του δήμου παρέδωσε 7.994.903 ευρώ στα ταμεία του δήμου αντιπαρερχόμενη δηλώσεις μελών της διοίκησης ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στο δήμο, ότι δηλαδή τα ταμεία είναι άδεια.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από συμβούλους ήταν και το έργο ύδρευσης της περιοχής των Φιλίππων από την εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Απαντώντας σ’ αυτό ο κ. Μουριάδης, σημείωσε ότι έχουν έρθει σε επαφή με τον ΤΑΡ για να γίνει η χρηματοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου αλλά, όπως προέκυψε, ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να κάνει τη μελέτη του παλιού αγωγού ύδρευσης Κεφαλαρίου-Αμισιανών. Αυτή ανατέθηκε σε μηχανικό αλλά έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωσή της και θα αναζητηθούν κι ευθύνες. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα χρήματα που άφησε η προηγούμενη διοίκηση στα ταμεία του δήμου Καβάλας, σχολίασε ότι μπορεί να άφησε περίπου 8 εκ ευρώ, αλλά υπάρχουν προβλήματα καθώς δεν μπορούν να δώσουν τα χρήματα που αφορούν υποχρεώσεις της Δημωφέλεια όπως επίσης τις επιδοτήσεις των παιδικών σταθμών ενώ και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Καβάλας έχουν χρέη. Όπως σημείωσε καταληκτικά, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα οικονομικά του δήμου Καβάλας ενώ διευκρίνισε ότι ουδέποτε έκαναν λόγο για κακή οικονομική διαχείριση της διοίκησης Τσανάκα, με την έννοια ότι έγινε κατάχρηση χρημάτων.

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε ο 86χρονος που αγνοούνταν στο ύψωμα Βασιλάκη
Επόμενο άρθρο«Δεν είναι κάτι καινούργιο για την Καβάλα ο αντικαπνιστικός νόμος», δήλωσε ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας Δημήτρης Χίζαρης