Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας εδώ και καιρό, η οποία εφημερεύει 17 μέρες τον μήνα και τις υπόλοιπες μέρες οι ασθενείς εξυπηρετούνται από την Ουρολογική της Ξάνθης. Και η υπολειτουργία της Κλινικής δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Καβάλας, αλλά αφορά όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες, προέκυψε θέμα με 2 ασθενείς, οι οποίοι έμειναν «στον αέρα», καθώς αρρώστησε ο ουρολόγος και οι ίδιοι νοσηλεύονταν σε μια Κλινική η οποία στην ουσία ήταν «κλειστή» καθώς δεν εφημέρευε. Και δεν είναι τα μόνα περιστατικά, καθώς τον «λογαριασμό» με το πρόβλημα στην Ουρολογική τον πληρώνουν πάντα οι ασθενείς. οι οποίοι είτε αναγκάζονται να πληρώσουν χρυσή τη νοσηλεία τους -αν έχουν τη δυνατότητα- σε κάποια ιδιωτική κλινική είτε μετακινούνται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο ανά την Περιφέρεια για να νοσηλευτούν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Καβάλας, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως λένε οι φήμες, αλλά δεν αρνήθηκε -τουναντίον, παραδέχτηκε ξεκάθαρα– ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ουρολογική του Νοσοκομείου.

«Ένας από τους γιατρούς της Κλινικής αρρώστησε. Αμέσως εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους ασθενείς και να τους μεταφέρει σε άλλο Νοσοκομείο. Το ασθενοφόρο, όμως, άργησε γιατί είχε να αντιμετωπίσει πολλά έκτακτα περιστατικά. Ενημερώθηκα αμέσως για το γεγονός και οι ασθενείς φιλοξενήθηκαν στη Χειρουργική του Νοσοκομείου μας μέχρι να έρθει ο ουρολόγος το πρωί. Ουσιαστικά έμειναν για 8 ώρες χωρίς γιατρό και είναι αστεία όσα λέγονται τα περί εισαγγελέων και ότι τους “ξεχάσαμε” σε μια κλειστή Κλινική», αναφέρει ο κ. Κλειτσιώτης.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ, ο κ. Κλειτσιώτης αιτήθηκε την παρουσία ενός ουρολόγου για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες, μιας και ο ουρολόγος του Νοσοκομείου της Καβάλας είχε αρρωστήσει και δεν μπορούσε να κάνει τις εφημερίες του. «Ήρθε ένας γιατρός από τη Δράμα μετά από αίτημά μου και έκανε 3 εφημερίες στη σειρά και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Κλειτσιώτης.

ΔΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

Όσον αφορά το ότι η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Καβάλας εφημερεύει τον μισό μήνα, δεν είναι κάτι κρυφό. Μάλιστα, είναι εις γνώση και του Υπουργείου, ενώ το πρόβλημα δεν αφορά μόνον την Καβάλα -η Ουρολογική του Νοσοκομείου των Σερρών έκλεισε- καθώς δεν υπάρχουν ουρολόγοι, όπως σημειώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Καβάλας.

«Προτίμησα να μην την κλείσω. Και δε θα κλείσει η Κλινική. Αξίζει να αναφερθεί ότι 17 μέρες εφημερεύει η δική μας Κλινική και τις υπόλοιπες μέρες εξυπηρετούνται από την Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Το πρόβλημα, όμως, πρέπει να λυθεί, κάτι που δεν μπορεί να γίνει από εμάς», δηλώνει ο κ. Κλειτσιώτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ημίμετρα είναι μεν καλύτερα από μια κλειστή Κλινική, όμως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί.

Προηγούμενο άρθρο“Σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με την ακυρωμένη απόφαση του Δ.Σ” δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης
Επόμενο άρθροΝέα προγράμματα διακοπών στη Θάσο από DERTOUR Austria και REWE Austria Touristik