Ειδικότερα, στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις ύψους 2.200.000 εκ. ευρώ και 1.500.000 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και αφορούν στην έγκριση χρηματοδότησης των μελετών που υπέβαλε η ΔΕΥΑΝ στην σχετική πρόσκληση τον Ιούνιο του 2020 για την Ύδρευση Κεραμωτής και την τηλεμετρία.

Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν από την ΔΕΥΑ Νέστου. Πρόκειται για έργα τα οποία θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα των οικισμών Κεραμωτής Χαιδευτού Μοναστηρακίου διασφαλίζοντας επάρκεια πόσιμου νερού σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Νέστου έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό του αναπτυξιακού πρόγραμματισμού στον κ. Περιφερειάρχη ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή επισκέψεων με υπηρεσιακούς παράγοντες για πραγματοποίηση τεχνικών συναντήσεων με υπηρεσίες των δήμων στο πλαίσιο προγραμματισμού του νέου ΕΣΠΑ και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας, αλλά και την πρόθεση για την επίλυση τους.

Στη συνάντηση τον Περιφερειάρχη κ.Μέτιο συνόδευαν, ο Χωρικός Αντ/ρχης κ. Αντωνιάδης, ο Θεματικός Αντ/ρχης Ανάπτυξης κ Σιμιτσής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πολίτης, ο Αντ/αρχής Αλιευτικής Πολιτικής κ. Καραγιώργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος. Από τον Δήμο ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιορδανίδης, ο Δ/ντής ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας, ο Ειδικός Συνεργάτης κ. Παπαδόπουλος, ο Χωρικός Αντ/ρχος Κεραμωτής κ. Βλάχος ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Δουκαλιάνος και οι Αντ/ρχοι τεχνικών υπηρεσιών και έργων κ. Πουταχίδης, κ. Χιώτης και κ Κιοτζένης.

Προηγούμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στο παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας
Επόμενο άρθροΠυκνή ομίχλη στην Καβάλα: Πώς εξηγείται το φαινόμενο