Ψήφισμα διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Θάσο προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην “υποβάθμιση” όπως λένε του νησιού, αλλά και και στην αντιμετώπιση με “άλλα μέτρα και σταθμά” μετά το κλείσιμο των μεθοριακών σταθμών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αποτέλεσμα την κατεύθυνση των τουριστών σε άλλες περιοχές μέσω του Προμαχώνα.

Ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων της Ποταμιάς έκανε μία έκτακτη σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες και όλοι κατέληξαν στο να προχωρήσουν σε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδοθεί στα κέντρα λήψεις αποφάσεων και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

“Δεν είμαστε κατά των μέτρων αλλά θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα σε όλες τις πύλες εισόδου, όχι μόνο στον Προμαχώνα, αλλά και στους επισκέπτες αεροπορικών πτήσεων” είπε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου Καβάλας, Αναστάσιος Μπίλιας. “Μαζεύουμε τις υπογραφές από τις 11:00-14:00 έως τις 18:00-23:00 σήμερα είναι η τελευταία μέρα. Ο κάθε επαγγελματίας έρχεται με την σφραγίδα της επιχείρησής του και υπογράφει”, ενώ σκοπός είναι να επεκταθεί το ψήφισμα και στο υπόλοιπο νησί, ώστε να υπάρξει γενικότερη κινητοποίηση. Επίσης υπάρχει και ειδική λίστα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό.

Η κατάσταση στο νησί, όπως περιέγραψε ο κ. Μπίλιας είναι ήσυχη. “Είναι λες και είμαστε στις αρχές Ιουνίου. Δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι είναι αυτοί που στηρίζουν την τουριστική κίνηση. Η πληρότητα μειώνεται λόγω των μέτρων με τα κλειστά σύνορα στην ΑΜΘ”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Μπίλιας στο Lobby 101.8 από το 14.20

 

Προηγούμενο άρθροΟργή και αγανάκτηση της ΑΕΚ Καβάλας για την μετατροπή της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί
Επόμενο άρθροΝίκος Ξανθόπουλος | “Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;”