Κάλεσμα σε σύσκεψη το Σάββατο 6/6 στις 19:30 στην πλατεία της Καλλιράχης απευθύνουν τα σωματεία Καβάλας – Θάσου ενόψει του συλλαλητηρίου τις 11ης Ιουνίου.

Αναλυτικά:

“Η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο λαός του νησιού αυτήν την περίοδο, το μεγάλο ποσοστό του κλάδου του τουρισμού στην οικονομία του νησιού, ενός κλάδου που πλήττεται με οξύτητα, ιδιαίτερα ζητήματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου – Καβάλας, τα αντιπλημμυρικά – αντιπυρικά έργα, η προστασία της υγείας κατοίκων, εργαζομένων και τουριστών δημιουργούν την ανάγκη να διεκδικήσουμε μαζικά μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής μας και του εισοδήματός μας.
Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική κρίση τσακίζουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο. Έτσι αυτό το διάστημα για το λαό έχουμε:
Αύξηση της ανεργίας.
Μισθοί στο επίπεδο των επιδομάτων – απολύσεις.
Κατάργηση κάθε έννοιας ΣΣΕ και σταθερής εργασίας.
Ανασφάλεια για την υγεία και τη ζωή μας.
Για τους μεγάλους επιχειρηματίες εξασφαλίζουν:
Αμέτρητο ζεστό χρήμα
Απαλλαγή από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους
Απαλλαγές και διευκολύνσεις για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, την αύξηση της κερδοφορίας τους. Δίνουν τη δυνατότητα στην εργοδοσία να κάνει ό, τι θέλει, όποτε θέλει και όπως το θέλει.
Όλες οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας με αφορμή την πανδημία γίνανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ήρθαν για να μείνουν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ). Μας πήραν πολλά, τώρα θέλουν τα πάντα.
Στο μεταξύ με μοναδικό κριτήριο την «υγεία» των κερδών των εφοπλιστών, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε χτες την αύξηση του ορίου επιβατών για τα πλοία της ακτοπλοΐας, χωρίς βέβαια ούτε να έχει αλλάξει κάτι στα υγειονομικά δεδομένα, ούτε να έχει ανακοινωθεί ανάλογη αύξηση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, τις οποίες η κυβέρνηση μείωσε δραστικά στο όνομα του κορονοϊού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα πλοία να ταξιδεύουν με μειωμένη οργανική σύνθεση πάνω από 50%. Έτσι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες. Και βέβαια ούτε κουβέντα για τη γραμμή Πρίνος – Καβάλα.
Στις 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι φορείς διοργανώνουν συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και μεγαλοεργοδοσία». Προτάσσουν τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτής της πανελλαδικής μέρας δράσης δηλώνουμε τη συμμετοχή μας και καλούμε και όλους τους φορείς και τα υπόλοιπα σωματεία του νησιού να συμμετέχουν. Να ακουστεί δυνατά και η φωνή του λαού της Θάσου!
Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, την μαζικότητά του, καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 6/6 στις 19:30 στην πλατεία Καλλιράχης.
Παράλληλα με τα κεντρικά αιτήματα όπως προαναφέρθηκαν απαιτούμε:
Να εξασφαλιστεί άμεσα το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ειδικότητες στο ΚΥ, να λειτουργήσει επιτέλους τμήμα αιμοκάθαρσης στο νησί μας και φαρμακείο του ΕΟΠΥ στο ΚΥ Πρίνου.
Να λειτουργήσει άμεσα με επαρκή δρομολόγια η γραμμή Πρίνου – Καβάλας.
Προληπτικός έλεγχος όσων φτάνουν στο νησί με ευθύνη του ΕΟΔΥ, περιοδικό έλεγχο στους εργαζόμενους στον τουρισμό και δειγματοληπτικό έλεγχο στους κατοίκους του νησιού για τον περιορισμό της διασποράς πιθανού κρούσματος.
Να μην αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία, συχνότερα δρομολόγια, αύξηση της οργανικής σύνθεσης, απολυμάνσεις στα πλοία τουλάχιστον σε καθημερινή βάση.
Άμεση ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας”.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το περιβάλλον”
Επόμενο άρθροΔ.Ε. Ελευθερών | Πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα – Έρχονται πρόστιμα