Έσβησε η φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνό, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 17:00 στην περιοχή της Σαλιάρας στην Θάσο.

Το σημείο είναι πευκόφυτο και δύσβατο, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής που συμμετείχαν στην επιχείριση κατάσβεσης, ενώ οι άνεμοι ήταν ισχυροί.

Στην επιχείριση συμμετείχαν 4 οχήματα με 12 άνδρες, διότι ήταν τέτοιο το σημείο (χαράδρα) που έφτασαν με καταρρίχηση ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα τα οποία διαθέτουν.

Δεν χρειάστηκε να περάσει τελικά όχημα από την πυροσβεστική της Καβάλας, το οποίο ήταν έτοιμο να συνδράμει και αυτό, όπως και τα εναέρια μέσα, με τα πετζετέλ να πραγματοποιούν ρίψη νερού. Η φωτιά πρόλαβε να κάψει περίπου 80 τ.μ υπόροφου βλάστησης.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλο το βράδυ η άνδρες της Πυροσβεστικής θα είναι σε επιφυλακή καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας στο νησί έπεσαν αρκετοί κεραυνοί, ενώ σε πολλά σημεία έπεσαν κεραυνοί χωρίς σταγόνα βροχής, όπως στο Θεολόγο.

Επίσης αύριο, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η Θάσος βρίσκεται στην κατηγορία 3 του χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιάς δηλαδή που πολύ υψηλή, ενώ ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές όπως αυτά ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες (δες εδώ).

ΚΛ

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΈξι νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για σήμερα στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΚρούσμα κορονοϊού στο Πουλίδειο γηροκομείο