Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 3 Ιουλίου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ίμβρου και Τενέδου κ Κύριλλο, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Πριν την χειροτονία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα πορεία του εψηφισμένου Επισκόπου Ξανθουπόλεως και στη διακονία του στο Πατριαρχείο.

“Είσαι σαρξ εκ της σαρκός της Ίμβρου και της Πολίτικης Ρωμιοσύνης. Είσαι δεμένος με την κοινήν αιγαιοπελαγίτικην μικράν πατρίδα, με όλα τα καλά του ήθους των κατοίκων της, τον σεβασμόν προς την Εκκλησίαν και τας παραδόσεις της, την αισιόδοξον διάθεσιν, την αλληλεγγύην και την συμπαράστασιν προς τον πλησίον, την υπευθυνότητα και την κοινωνικότητα. Μεγάλωσες εις την Πόλιν μας, μαθητής εις τα σχολεία της, από παιδί εις τον Πατριαρχικόν Ναόν, ευλαβής ιερόπαις, φιλότιμος και διακονικός. Εδώ ανεκάλυψες την κλίσιν σου προς την ιερωσύνην.

Διετέλεσες επί δύο σχεδόν δεκαετίας μέλος της Πατριαρχικής Αυλής, ως Πατριαρχικός διάκονος, ως Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ως Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου ημών και ως Μέγας Αρχιδιάκονος. Εξετέλεις τα καθήκοντά σου με ευλάβειαν και ευσυνειδησίαν, με σεβασμόν προς τους προισταμένους σου, με αφοσίωσιν εις την παράδοσιν του Φαναρίου, με ταπεινότητα, πάντοτε πρόσχαρος, πρόθυμος εις διακονίαν. Τακτική ήταν η παρουσία σου ως ημετέρου εκπροσώπου εις επισήμους εκδηλώσεις των Αρχών, λίαν ευπρόσδεκτος λόγω της αρίστης γνώσεως της Τουρκικής γλώσσης και της ευγενείας σου.

Το παρόν έδωσαν στην έδρα του Πατριαρχείου ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης καθώς και ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία έληξε η Θεατρική χρονιά για τις δύο Παιδικές Θεατρικές Σκηνές της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου
Επόμενο άρθροΑνακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”: Τελευταία ευκαιρία για τις αιτήσεις – Πότε πρέπει να εξαργυρωθεί το κουπόνι