Σε εκκρεμότητα είναι το ζήτημα της παραλίας της Καλαμίτσας σε ό,τι αφορά τους ναυαγοσώστες. Ο Δήμος Καβάλας αναμένει τις αποφάσεις της ΕΤΑΔ για να προβεί σε προσλήψεις καθώς σε αυτήν ανήκει η πλαζ. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να παρέμβει για να προσλάβει ναυαγοσώστες.

Όπως τόνισε αρχικά “Τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών είναι φυσικά πολύ σημαντικά. Όπως είναι και το θέμα της Καλαμίτσας. Και δεν μιλάω μόνο για θέμα ασφάλειας αλλά και για θέμα τουριστικής προβολής.

Παραμένει ένα κόσμημα που είναι η ακτή της Καλαμίτσας, ένα κομμάτι αναξιοποίητο και για μια άλλη χρονιά και παρά τις συνεχείς επισκέψεις του Δημάρχου στην Αθήνα για την αξιοποίησή του.

Οι επισκέψεις παρέμειναν για άλλη μια φορά άγονες και το μόνο που απογοητευτικά μας ανακοίνωσε ήταν ότι δεν θα πληρώνει τίμημα ο λουόμενος στην παραλία της Καλαμίτσας. Μα τι τίμημα να πληρώσει όταν οι υποδομές, είναι σε κατάσταση του 1960 και του 1970. Θα μου πείτε ο Δήμος Καβάλας έχει τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει; Ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να ασκήσει την κοινωνική του πολιτική άσχετα για το αν του ανήκει ή δεν του ανήκει ο χώρος, μάλλον ο χώρος των κτισμάτων, δεν του ανήκουν δηλαδή τα μαγαζιά που έχει εκεί πέρα, αλλά ως παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους νομίζω ότι θα μπορούσε να παρέμβει.

Όπως και αρμοδιότητά του είναι και το ότι δεν έχει εξασφαλίσει ναυαγοσώστες”.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος θύμισε ότι κάθε χρόνο παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. “Δεν έχουμε εγκαίρως προσλάβει με το πρόγραμμα ναυαγοσώστες με αποτέλεσμα να θέτουμε σε κίνδυνο τους λουόμενους.

Πέρσι τους είχαν πάρει στα μέσα της θερινής σεζόν. Φέτος άλλοι Δήμοι έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες, εμείς παραμείναμε στην παλιά τακτική, στην τακτική που θέλει ο Δήμαρχος να ακολουθήσει. Γαλάζιες Σημαίες; Να αναφερθώ σε κάτι παραπλήσιο; Δεν έχουμε Γαλάζιες Σημαίες. Πήραμε μια στον Μπάτη αν και εκεί μιλάμε για ιδιωτική παραλία και πήραμε και μια στο Περιγιάλι ενώ έχουμε και άλλες παραλίες οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσα από αυτή τη διαφημιστική καμπάνια της Γαλάζιας Σημαίας. Άρα τι κάνουμε στο Δήμο Καβάλας; Πώς θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε τουριστικά; Πώς να αναπτυχθούμε τουριστικά; Ποια είναι η τουριστική προβολή της σημερινής διοίκησης; Διώχνουμε το Air Sea Show, γιατί το διώξαμε και δεν το αφήσαμε απλά. Δεν θέλαμε να δώσουμε χρήματα για τη διοργάνωση αυτή γιατί αυτή είναι η σημερινή πολιτική της διοίκησης μας. Δώσαμε όμως εκείνα τα χρήματα για να αναβαθμίσουμε το Cosmopolis που φεύγει από την Παναγία γιατί ενδεχομένως ενοχλεί κάποιους και μεταφέρεται στο παραλιακό μέτωπο.

Και θέλουμε μετά την συνδρομή των πολιτιστικών συλλόγων, γιατί έγινε μετά και μια συνάντηση σε έναν ιδιωτικό χώρο, καλώντας τους πολιτιστικούς συλλόγους να συνδράμουν και καλά θα κάνουν να συνδράμουν αλλά σε τι πλαίσιο; Το γνωρίζουμε; Μα εδώ δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι τι θα γίνει στο Cosmopolis. Για να ενημερωθούν και το πώς θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά τα δρώμενα; Άρα αντί να διαχειριστούμε αυτά που βρήκαμε, χάνουμε αυτά που βρίσκουμε και προσπαθούμε με λίγα πράγματα να προβάλλουμε τουριστικά την πόλη μας. Αλλά όταν χάνουμε, χάνουμε γαλάζιες σημαίες, δεν έχουμε ναυαγοσώστες και υπάρχει μια σχετική δυσφήμιση της πόλης μας, πως περιμένουμε να έρθει τουρισμός σε εμάς σε ένα τόσο έντονα τουριστικά ανταγωνιστικό περιβάλλον;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Τέλος σχολίασε πως « Άρα νομίζω ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βρίσκεται προς λάθος κατεύθυνση και θα πρέπει να κάνει γρήγορα αλλαγή πορείας και ρότας γιατί η τουριστική κίνηση μπορεί να είναι μέχρι ένα σημείο στον αυτόματο, γιατί έχουμε τα κάλλη, τις ομορφιές και το αμφιθεατρικό της πόλης μας, αλλά νομίζω ότι χρειάζονται και άλλα πράγματα για να μπορέσει να πάρει εμπρός η τουριστική μηχανή. Και δυστυχώς τώρα δεν λειτουργεί”.

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Παππάς: Έχουμε διευρύνει το πλέγμα προστασίας των πολιτών του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΚοζάνη-ΑΟΚ 0-2