Η Χαλιντά, ένα Σύριο κοριτσάκι 10 ετών από το Χαλέπι της Συρίας, θέλει να αφιερώσει στους Καβαλιώτες και τους Έλληνες γενικότερα αυτή την συγκινητική ζωγραφιά η οποία περιγράφει το ταξίδι της και απεικονίζει την μεγαλοψυχία της Ελλάδας στο δράμα των Σύριων  
Η ζωγραφιά της δείχνει την Συρία να βρίσκεται σε πόλεμο, με τανκς και αεροπλάνα να έχουν εισβάλλει, αυτήν και την μητέρα της καθώς και άλλους Σύριους να φεύγουν καθώς τους κυνηγούν άνθρωποι που κρατούν όπλα, να πηγαίνουν στην Τουρκία, κατόπιν να φτάνουν με βάρκα στη Λέσβο και από εκεί να φτάνουν με πλοίο στην Καβάλα και την υπόλοιπη Ελλάδα η οποία απεικονίζεται ως ένα μεγάλο περιστέρι, σύμβολο της Ειρήνης, με ανοιχτά τα φτερά του.

Αυτό όμως που δίνει έναν πραγματικά τραγικό τόνο στη ζωγραφιά της, είναι ότι αν κάποιος προσέξει καλύτερα θα δει πως απεικόνισε και τους ανθρώπους που πνίγονται στη θάλασσα καθώς διασχίζουν με τις βάρκες το Αιγαίο από την Τουρκία, πράγμα που δείχνει ότι η μικρή Σύρια έχει επίγνωση του τι συμβαίνει. 
 Η Χαλιντά με τη μητέρα της φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης μαζί με κάτι λιγότερο από 500 ακόμη συμπατριώτες της.

Η Ελευθερούπολη και ο δήμος Παγγαίου κάνουν με τη σειρά τους ότι μπορούν για να περιθάλψουν τους Σύριους πρόσφυγες, καθώς λίγες μέρες πριν η Καβάλα βρέθηκε μέσα στη δίνη της κρίσης έχοντας λιγότερο από 24 ώρες για να βρει χώρους φιλοξενίας και να τους οργανώσει.

Ακόμη 800 πρόσφυγες βρίσκονται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης, ενώ αύριο αναμένεται νέο πλοίο από την Λέσβο. Οι μετανάστες που θα φθάσουν αύριο, αν δεν φιλοξενηθούν στην Δράμα όπως αρχικά ειπώθηκε, καθώς δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση, θα είναι ένα βάρος που θα πρέπει να επωμιστεί ξανά η Καβάλα.

Πηγή:http://offtherecord.net.gr/?p=10100

Προηγούμενο άρθροΌχημα παρέσυρε μαθητή με ποδήλατο στο 5ο γυμνάσιο
Επόμενο άρθροΝεες εγγραφές ή επαναβεβαιώσεις μελών στη ΝΔ μέχρι τις 11 Μαρτίου