Έτος θετικών εξελίξεων χαρακτήρισε το 2018 ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ καθώς πέτυχαν μία σειρά στόχων και την πλήρη εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Θάσου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Το 2018 ήταν μια χρονιά ολοκλήρωσης πετυχημένων στόχων, μακροπρόθεσμων και μη και δη ιδιαίτερα σημαντικών. Ένας από αυτούς ήταν η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Θάσου, η εξόφληση όλου του χρέους που βάραινε τόσα χρόνια και που ξεπερνούσε τα 20 εκ. ευρώ και ήταν αποτέλεσμα κακής νοοτροπίας, κακών εποχών, κακής διαχείρισης.

Αυτό ήρθε και μας έφτασε σε ένα πολύ ευχάριστο επίπεδο ώστε να μπορούμε με αισιοδοξία να ατενίζουμε στο μέλλον.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν έργα, συνεχίσθηκαν πολύ μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του περιβάλλοντος, με την εξοικονόμηση της ενέργειας, με την αναζήτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πέρα από εκατοντάδες μικρότερα έργα βέβαια, που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη νεολαία, έργα που είτε ολοκληρώθηκαν είτε όχι και βρίσκονται σε τροχιά ολοκλήρωσης. Αυτό βέβαια που περιμένουμε από το 2019 είναι να θεμελιωθούν και τα επόμενα τελευταία ίσως έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, την ειδική μονάδα, τον τελευταίο μεγάλο βιολογικό  καθαρισμό του Πρίνου μια και υπουργικά χείλη πριν από τα Χριστούγεννα δεσμεύθηκαν για αυτό το μεγάλο έργο. Εμείς κλείσαμε την τελευταία χωματερή του νησιού και για αυτό μέσα στο 2018 είχαμε και τρεις σημαντικές διακρίσεις».

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Η πρώτη διάκριση λοιπόν σύμφωνα πάντα με το Δήμαρχο το υ νησιού αφορούσε την κοινωνική πρόνοια και πολιτική του Δήμου Θάσου   και ήρθε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Η δεύτερη ήρθε από την ίδια την Πολιτεία και είχε να κάνει με το Πράσινο Έργο του Δήμου Θάσου και η τρίτη αφορούσε σε μια διεθνή  διάκριση που είχε να κάνει με την κατάργηση των ανισοτήτων και των στερεοτύπων, φέροντας στο Δήμο Θάσου σε συνεργασία πάντα τη νεολαία του νησιού με τη νεολαία της Γερμανίας.

«Και άλλα έγιναν αλλά μένω σε αυτά που έφεραν την εξωστρέφεια του Δήμου Θάσου στην επιφάνεια. Εμείς θα συνεχίσουμε, ζούμε σε μια προεκλογική περίοδο και θα πω για μια ακόμη φορά ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να μείνουν μακριά από την εμφυλοπολεμική ρητορική, την ρητορική του διχασμού. Η επόμενη ημέρα των εκλογών μας θέλει ενωμένους, με διάθεση συνεργασίας. Και οι εκλογές βγάζουν εκλεγμένους στις θέσεις που θέλει ο λαός. Δεν έχει νόημα να σηκώσουμε πολιτικές σημαίες. Η σημαία είναι μια, τα συμφέροντα του νησιού και των κατοίκων του» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός υδάτων στον Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθροΑναβίωσε το έθιμο των Αράπηδων στην Νικήσιανη