Με πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίζεται ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Καβάλα. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Άννα Θυσιάδου σημείωσε ότι για φέτος αναμένονται 36 κρουαζιερόπλοια για φέτος!

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είχαμε δύο κρουαζιερόπλοια, περιμένουμε άλλα δύο μέσα στο Μάιο. Η κρουαζιέρα ξεκίνησε φέτος από τις 21 Μαρτίου και το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που είναι να προσεγγίζει το λιμάνι είναι στις 25 Μαΐου και το τελευταίο του μήνα είναι για τις 31. Μέσα στον Ιούνιο περιμένουμε άλλα 5 και συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμά μας.

Φέτος θα έρθουν στην Καβάλα 36 κρουαζιερόπλοια με το τελευταίο να έρχεται στις 15 Νοεμβρίου. Αυτό είναι μια δυναμική διαδικασία, δηλαδή το επόμενο λεπτό μπορεί να έρθει e-mail από ναυτικό πράκτορα που να μας προσφέρει άλλες 5 προσεγγίσεις ή αντίστοιχα να μας ακυρώνει 1-2, αλλά όπως και να έχει είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός. Το βασικότερο είναι ότι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Φτάνει μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη που είναι χειμώνας. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο και καλώς ή κακώς πρέπει να δώσουμε κι εμείς σαν πόλη τα διαπιστευτήριά μας. Δεδομένου του γεγονότος ότι, για παράδειγμα, το άλλο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στις 25 Μαΐου και θα δέσει στο λιμάνι μας, θα φύγει από την Καβάλα στις 11 το βράδυ ενώ θα έχει έρθει στις 11 το πρωί. Πρέπει εμείς να είμαστε σε θέση αν αφήσουμε στους τουρίστες την πιο καλή εντύπωση ώστε την επόμενη χρονιά να πάμε ένα σκαλί παραπάνω στον τουρισμό κρουαζιέρας. Κι αυτό είναι να διανυκτερεύουν εδώ τα κρουαζιερόπλοια. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα».

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε συνεννοηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο, είμαστε σε αγαστή συνεργασία, τους έχουμε δώσει το πρόγραμμα διότι περιλαμβάνονται 2-3 Κυριακές και έπρεπε να το δηλώσουν ότι θα ανοίγουν τα καταστήματα κάποιους μήνες πριν. Γνωρίζουν και απ’ όσο ξέρω θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Είναι σπουδαίο διότι θα έρθει ο τουρίστας τον οποίο δεν τον θέλουμε μόνο ως τουρίστα κρουαζιέρας αλλά να τον κάνουμε την επόμενη χρονιά να έρθει και ως απλός τουρίστας για να δει τις ομορφιές του τόπου περισσότερες μέρες. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους».

Τέλος είπε ότι «το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο ήρθε με ένα θετικό κρούσμα covid, μία κυρία μεγάλης ηλικίας, αυστραλιανή υπήκοος. Ήταν τριπλά εμβολιασμένη, πήγαν όλα εξαιρετικά, απομονώθηκε σε ειδική καμπίνα και δεν κατέβηκε στην πόλη. Πήγαν όλα καλά λόγω της καλής σχέσης που έχουμε με το Νομίατρο, το Νοσοκομείο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. Γι’ αυτό και εξαρχής φτιάξαμε πρωτόκολλο ασφαλείας για τον covid με ακριβείς διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν».

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα «αγροτουρισμός και κοινωνική οικονομία τάσεις» και προοπτικές στο Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΣίσσυ Ρακιτζή: Μη συνταγογραφούμενα από τα φαρμακεία και μόνο