Δεν αρκεί η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, που οδήγησε εκατοντάδες μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους της Καβάλας στο κλείσιμο των καταστημάτων τους και στην υπερχρέωση (ασφαλιστικές εισφορές, εφορία, προμηθευτές κλπ), δεν αρκεί η φοροληστεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα πλαίσια της Ε.Ε. ήρθε να προστεθεί και το μπαράζ προστίμων «αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων» της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας σε βάρος επαγγελματιών της εστίασης αλλά και περιπτερούχους με ποσά που πλησιάζουν σε πολλές περιπτώσεις τα 10.000€ !!Το θέμα έφερε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτώντας τη διαγραφή και τη κατάργηση προστίμων και μέτρα όπως:

– κατάργηση των τελών παρεπιδημούντων, μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα, αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

– πλήρη χρηματοδότηση και εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η «ευταξία και αισθητική στη πόλη», αποτελούν τελικά πρόσχημα για το ξεδίπλωμα μιας άνευ προηγουμένου τρομοκράτησης και φορολόγησης των επαγγελματιών, παράλληλης, όμοιας και εξίσου αδίστακτης με εκείνη που προωθεί η συγκυβέρνηση με το φορολογικό-ασφαλιστικό κ.ο.κ.

Η διοίκηση του Δήμου, συνεργός στην υλοποίηση των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2018 (36633/26-9-2014 εγκύκλιος ΥπΕσ), εφαρμόζει πιστά στην πράξη την αύξηση της ανταποδοτικότητας με νέα τέλη και πρόστιμα, συμβάλλει στη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ.

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που κινούνται στις κατευθύνσεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και του ευρωμονόδρομου αποδέχτηκαν τις περικοπές της κρατικής επιχορήγησης κατά 70% (2009-2013) και βρήκαν τρόπους να καλύψουν τα χρηματοδοτικά κενά με τσουχτερά πρόστιμα στις πλάτες επαγγελματιών.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί και τους συναδέλφους επαγγελματίες καφεζυθοπώλες και περιπτεράδες στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιπαλέψουμε το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, τη φορομπηχτική πολιτική κυβέρνησης και δήμων, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει προς όφελος των πολυκαταστημάτων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανείς να μη διστάσει, κανείς να μη μείνει άπραγος μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, εργαζόμενοι και αγρότες.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Προηγούμενο άρθροΠεζοπορία στο μονοπάτι του λαϊκού αγώνα “ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ” από μέλη και φίλους της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου
Επόμενο άρθροΟ Α.Σ.”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ” ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Κεραμωτής έκοψε την βασιλόπιτα του και βραβεύτηκαν αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου