unnamed-27-1

Την Τρίτη  15 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε  στο  γραφείο της  Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα  συνάντηση  με τον κ. Brady Surles Γενικό Διευθυντή (Executive Director) του Οργανισμού των  αδελφοποιημένων  πόλεων  του Δήμου του Durham, στην Β. Καρολίνα  των Η.Π.Α.

Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν  στην πόλη μας.

O κ. Βrady Surles παρέδωσε στην Δήμαρχο επιστολή του Δημάρχου του Durham, με την οποία εκφράζει την επιθυμία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων που είχαν και έχουν άμεση σχέση με τον καπνό. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ η κ. Τσανάκα επέδωσε στον κ. Βrady Surles επιστολή που απευθύνεται στον Δήμαρχο της πόλης του.

Ο  κ. Βrady Surles, εν συνεχεία επισκέφτηκε το Μουσείο Καπνού, τη Δημοτική Καπναποθήκη, όπου φιλοξενείται η έκθεση «ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και μια παλιά καπναποθήκη, όπου στο παρελθόν λειτουργούσε επεξεργασία και αποθήκευση εξαγώγιμου καπνού.

Στην συνάντηση πήραν μέρος η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Κυριακή Χιώτη Πρασσά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Γραμμένος  και  από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (I.K.K.I.K) οι κ.κ. Βύζικας Ιωάννης, Σαχσαμάνογλου Μιχάλης και η Βαζακίδου. Δήμητρα.

Η ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε από μία πρόσφατη επίσκεψη της κ. Betty Seddon, που συνοδευόταν από την συμπολίτισσα μας κ.Έφη Ανανιάδου στο Μουσείο Καπνού. Η κ. Betty Seddon είναι κόρη του κ. Tilley, τελευταίου Διευθυντού της Gαry Tobacco Company στην Καβάλα. και διατηρεί δεσμούς με την πόλη μας.

Το Ι.Κ.Κ.Ι.Κ ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεκπεραιώσει ότι ήταν απαραίτητο και να στείλει την επιστολή προθέσεων προς την πόλη  του Durham και η κ. Βetty Seddon, ανέλαβε οτιδήποτε ότι ήταν απαραίτητο για να φέρει σε επαφή τις δύο πόλεις και να πραγματοποιηθεί η χθεσινή συνάντηση.

Επίσης,  στην συνάντηση το Ι.Κ.Κ.Ι.Κ, κατέθεσε τρεις προτάσεις σχετικά με την αδελφοποίηση αυτήν.

Σημειώνεται ότι το Durham  έχει επίσης Μουσείο Καπνού και η συνεργασία που ξεκινάει, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα
Επόμενο άρθροΚούρεμα 50% και πολλές δόσεις για χρέη σε Εφορία, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία