Διαφορετικό δρόμο τραβάει η πρωτοβουλία Φιλίππων με το κείμενο της να αναφέρει ως τίτλο “απόσχιση τώρα” δίνοντας μια διαφορετική άποψη στην συνένωση του πρώην Δήμου Φιλίππων με το Δήμο Καβάλας και στην υπόθεση του αγωγού TAP.
Το κείμενο αναφέρει:

ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Την ώρα που οι γεωργοί είναι στα μπλόκα και δίνουν την μάχη για τη ζωή τους αλλά και για τη ζωή των παιδιών τους, την ώρα αυτή διάλεξε ο δήμος Καβάλας για να τους χτυπήσει ύπουλα και πισώπλατα. Μαζί με τους γεωργούς χτυπάει και το σύνολο των κατοίκων των Φιλίππων.

Αυτοί που ήθελαν να είναι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά της διέλευσης του ΤΑΡ από τα χωράφια μας, αυτοί που κλαίγανε ως βαρυπενθούσες χήρες, για το ότι δεν τους κάλεσε με την πολιτική τους ιδιότητα η επιτροπή κατά του ΤΑΡ, αυτοί που κατέβαιναν στην Αθήνα, δήθεν, για να αγωνιστούν υπέρ των αγώνων μας, αυτοί που πλήρωσαν τους δικηγόρους για την προσφυγή των κατοίκων στο ΣτΕ, αυτοί οι ίδιοι έκαναν στροφή εν τω μέσω της νυκτός και έγιναν υπέρμαχοι της διέλευσης μέσα από τα χωράφια μας. Σαν να μην έφτανε αυτό πρότειναν οι ίδιοι να δώσουν δημοτικά κτήματα στη θέση των ιδιωτικών!!! Να κάνουν δώρο δηλαδή την δημοτική μας περιουσία!!! Και όλα αυτά όταν το σύνολο των γεωργών είναι στις επάλξεις του αγώνα, προσδοκώντας πιθανόν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να προδώσουν και να δωρίσουν τους Φιλίππους στον ΤΑΡ.

Διοίκηση και αντιπολίτευση σε πλήρη αρμονία, όλοι συμφωνούν. Είναι κρίμα και άδικο να χάσει η Καβάλα τα 5 εκ. ευρώ εξ’ αιτίας 15 αγροτών! Έτσι είπαν και έτσι πιστεύουν!!!! Βέβαια, για να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ αρκεί και ένας μόνο. Αυτό το ήξεραν και οι ίδιοι, αλλά αν είναι να ξεπουλήσεις μια ολόκληρη περιοχή αυτά είναι λεπτομέρειες. Αλήθεια, 5 εκ. ευρώ αξίζουν, κατά τον δήμο Καβάλας, οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας; Ο δήμος Καβάλας ποιον ρώτησε και από ποιον πήρε την άδεια να δωρίσει τα δημοτικά μας κτήματα; Ρώτησε τους κατοίκους των Φιλίππων; Τους τοπικούς προέδρους; Τον αγροτικό σύλλογο; ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Προφανώς θεωρεί την περιουσία του δήμου Φιλίππων προίκα για τον γάμο του Καλλικράτη. Καλοφάγωτη λοιπόν, τώρα είναι δικά σας τα κτήματα! Όπως δικά σας είναι και τα Λασπόλουτρα.

Μιας και αναφερθήκαμε στα Λασπόλουτρα, ο δήμος Καβάλας έχει άλλη κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση; Μπορεί να μας πει τα τελευταία 5 χρόνια τι επενδύσεις έκανε στο χώρο;

Από την αρχή του Καλλικράτη τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, και μόνο λίγοι έκαναν πως δεν έβλεπαν την κατάσταση. Μας χαρακτήρισαν «φιλέτο», «βαρίδια», «χωριάτες», «βρωμιάρηδες», «απολίτιστους», «περιοχή αυξημένης εγκληματικότητας» και άλλα πολλά! Αν τα πιστεύουν όλα τα παραπάνω ποιος είναι ο λόγος που μας θέλουν στο δήμο τους; Για να τους βρωμίσουμε; Να τους εκβαρβαρίσουμε;

Τα τελευταία 5 χρόνια έντεχνα σχεδιάζουν το σβήσιμο των Φιλίππων σαν μια ξεχωριστή κοινωνική και διοικητική οντότητα. Καλλιεργώντας το δίπολο πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, δηλαδή Καβάλα και Κρηνίδες προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους κατοίκους των Φιλίππων. Ο δήμος έχει μια πρωτεύουσα στην οποία θα πρέπει να δώσουμε σχεδόν το σύνολο της προσοχής μας. Έχει όμως και μια συμπρωτεύουσα, ή καλύτερα μια δευτερεύουσα, στην οποία θα δώσουμε ότι ψίχουλα πέφτουν από το τραπέζι. Οι άλλοι οικισμοί απλά δεν υπάρχουν!!!!

Ο δικός μας Δ. Φιλίππων δεν έχει πρωτεύουσες και δευτερεύουσες. Είναι ενιαίος. Δεν είμαστε διαφορετικοί πληθυσμοί που κατοικούν στην ίδια περιοχή, είμαστε οι ίδιοι που κατοικούμε σε μία περιοχή, αυτή των Φιλίππων. Πρωτεύουσά μας είναι οι Αρχαίοι Φίλιπποι, όλοι οι άλλοι οικισμοί είναι ίσοι. Δεν έχουμε ούτε πρωτεύοντες ούτε δευτερεύοντες αλλά ούτε και τριτεύοντες οικισμούς. Οι Κρηνίδες είναι απλά οι έδρα του δήμου μας για έναν και μόνο λόγο, διότι είναι κτισμένες στο κέντρο των Αρχαίων Φιλίππων.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, πρώην και νυν, να πάρουν θέση απέναντι στις τελευταίες προκλήσεις του δήμου Καβάλας σε βάρος των κατοίκων των Φιλίππων. Πλέον δεν κάνουμε μόνο υποθετικές προβλέψεις αλλά έχουμε και τα έργα τους τα τελευταία 5 χρόνια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ!

ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ!!!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΟΛΗ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘH ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

Προηγούμενο άρθροΧρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε Σπύρο Τσανάκαλη και Γεωργία Μουταφίδου απο την Καβάλα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χορού
Επόμενο άρθροΔιασώζουν πρόσφυγες στη Λέσβο οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής