Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, με τον Δημήτρη Πιατά και τη συμμετοχή των Αλέξανδρο Τούντα και Ανδρέα Ανδρέου, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, καταχειροκροτήθηκε στην επίσημη πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΙΣ στον Βοτανικό.

 

Μετά το πέρας της παράστασης, οι καλεσμένοι χειροκρότησαν θερμά για ώρα τόσο τον πρωταγωνιστή Δημήτρη Πιατά όσο και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ο κ. Πιατάς απευθυνόμενος στο κοινό δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την πετυχημένη συνεργασία που έχει με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την πόλη και τους ανθρώπους της. Μάλιστα, παρακάλεσε τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να ανέβει στη σκηνή και να πει δυο λόγια για τη νέα παράγωγη του τοπικού θεάτρου. Η δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήρια της σε όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική παράσταση που ανέβασαν και τόνισε ότι είναι σημαντικό η περιφέρεια να στέλνει πολιτισμό στην πρωτεύουσα καθώς τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο.

 

Παρόντες στην επίσημη πρεμιέρα ήταν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, οι βουλευτές της Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου, Τάκης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, ο πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Αθήνας Αλίκη Ρουμελιώτου, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο ποιητής Νάσος Βαγενάς, ο διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου, η κ. Λόλα Νταϊφά, η κ. Άννα Δρούζα με τον κ. Θανάση Λάλα, οι ηθοποιοί Γιώργος Μιχαλακόπουλο και Αιμιλία Υψηλάντη, ο κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, ο καβαλιώτης τραγουδιστής κ. Αργύρης Μπακιρτζής, ο ηθοποιός κ. Κοσμάς Ζαχάρωφ, η κ. Κέλλυ Σταμουλάκη, ο κ. Γιώργος Φρατζεσκάκης, η κ. Αννέτα Παπαθανασίου, ο κ. Αλέξανδρο Κοέν, ο κ. Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, η κ. Νικολέττα Βλαβιανού, η κ. Λουκία Πιστιόλα, ο κ. Πατρίκιος Πατρικίου και πολλοί άλλοι.  

   

Λίγα λόγια για το έργο

 

Ο Αλέξανδρος Ελεφάντης είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μια επαρχιακή πόλη και η συμμετοχή του στα διοικητικά της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας τον φέρνει αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή και απίστευτη πρόκληση. Αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή του, αρχικά με γεγονότα και καταστάσεις που δεν τα είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα τα οποία όμως στη συνέχεια εξελίσσονται σε έναν τρομακτικό εφιάλτη.

Με αυτοβιογραφικά στοιχεία που μπλέκονται γλυκά με τη μυθοπλασία, ο ισορροπιστής αεροσκαφών ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα με την ακρίβεια και την επιδεξιότητα κινέζου ακροβάτη.

Ενώ έρχεται αρχικά αντιμέτωπος με έναν ιδιότυπο αλλά σκληρό ρατσισμό, η διαφορετικότητά του μετατρέπεται ανέλπιστα σε ένα πολύτιμο όσο και εξαιρετικά προσοδοφόρο (όπως αποδεικνύεται) πλεονέκτημα.

Η ιστορία έχει σασπένς αλλά κυρίως άφθονο γέλιο, μεγάλο κομμάτι του οποίου προέρχεται από τον ανελέητο αυτοσαρκασμό του πρωταγωνιστή της.

Και μη ξεχνάτε ποτέ όλοι εσείς που ταξιδεύετε με το αεροπλάνο ότι για μια άνετη και ασφαλή πτήση δεν αρκούν μόνον οι καλές καιρικές συνθήκες κι ένας έμπειρος πιλότος αλλά απαιτείται πάντα η ικανότητα και η δεξιοτεχνία ενός ισορροπιστή αεροσκαφών…

  

 – Κείμενο: Θόδωρος Θεοδωρίδης

– Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

– Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

– Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

– Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Ανδρέου

– Ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς

– Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Τούντας και ο Ανδρέας Ανδρέου

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με τον αγωγό TAP
Επόμενο άρθροΑσταμάτητος ο Νέστος μια ανάσα από το Κύπελλο (2-0 με Δόξα Θεολόγου.)