Η Περιβαλλοντική κίνηση Θάσου περπάτησε στον ορεινό όγκο πάνω από τους οικισμούς Καζαβίτι και Σωτήρας. Η ομάδα με αφετηρία το Μικρό Καζαβίτι κατευθύνθηκε μέσω του δασικού δρόμου στο Σωτήρα.

Περνώντας ανατολικά της Ξεβνής (ορεινού όγκου με κατάλοιπα της παλιάς μεταλλευτικής δραστηριότητας) και ανηφορίζοντας προς της Κορυφές ”Βίγλα” βρέθηκε μπροστά σε ένα από τα παλαιότερα εξωκλήσια της Θάσου, η Ανάληψη του Σωτήρος ,ένα εκκλησάκι στα πρότυπα τρίκλητης βασιλικής με στοιχεία πρωτοχριστιανικών εκκλησιών στραμμένο στο βορρά. Έπειτα από την απαραίτητη στάση για το μοναδικό τοπίο η ομάδα κατευθύνθηκε προς το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα και το επιβλητικό σπήλαιο του Αγίου. Από την διαδρομή δεν θα μπορούσε να λείψει η Κουβέντα και ο καφές ενώ στην συνέχεια έγινε κατάβαση μέσα από το μονοπάτι για το Καζαβίτι. Στη πορεία της διαδρομής κάποιος μπορεί να δει τα σημάδια της τελευταίας φωτιάς αλλά και την μαγεία της φύσης που δεν το βάζει κάτω. Νέα πεύκα, ”κρινάκια” και ρέματα που γίνονται καταρράκτες. Παλιές ”σκάλες” αμπελώνων που έδωσαν την θέση τους σε βοσκοτόπια ,νέοι αμπελώνες ανθρώπων που επιμένουν στα ορεινά και μονοπάτια που συνεχίζουν να υπάρχουν.Η βόλτα έκλεισε με Θάσιο κρασί και κουβέντα για τα άγνωστα βουνά της Θάσου αλλά και με θέληση για την εξερεύνησης τους.

Προηγούμενο άρθροEurovision 2020: Δύο Ελληνίδες στη σκηνή του φετινού διαγωνισμού
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκαν το λογότυπο και οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για την 100η Επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα