Για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεν θα κόψει την Βασιλόπιτά του σήμερα παρουσία των αρχών και των φορέων λόγω του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής δεν έκρυψε την πικρία του για το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δυστυχώς δεν θα γίνει φέτος η κοπή της πίτας μας. Η παράδοση που ήθελε την πρώτη βασιλόπιτα να κόβεται στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, δεν θα τηρηθεί αναγκαστικά λόγω των καιρών. Κι είναι και κάτι που δεν γίνεται και διαδικτυακά.

Τα πράγματα στις γιορτές ήταν φέτος εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως για όλο τον κόσμο έτσι και για μας. Η επιβατική κίνηση ήταν ελάχιστη, από τη στιγμή που απαγορευόταν η μετακίνηση μεταξύ νομών. Εμείς με κάποια δρομολόγια εξυπηρετήσαμε τις βασικές ανάγκες αλλά μέχρι εκεί. Η ζημία συνέχισε να είναι μεγάλη. Κάναμε κάποια διαστήματα περισσότερα δρομολόγια αλλά απλώς μεγαλώναμε τη ζημιά. Εμείς και μόνο που είμαστε ανοιχτά και δουλεύουμε, παράγουμε ζημιά».

ΠΛΗΓΜΑ

Πρόσθεσε ότι «μας πλήττει κυρίως η απαγόρευση από νομό σε νομό διότι το μεγάλο έσοδο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έρχεται από τους έξω νομούς.

Ενημέρωση για το τι θα γίνει στη συνέχεια δεν έχουμε. Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, αν θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα. Είναι σημαντικό για μας το άνοιγμα των σχολείων. Αυτήν τη στιγμή έχουμε βαλτώσει. Η δουλειά μας δεν πάει καλά από το Μάρτιο, κοντεύουμε τους 10 μήνες. Έχουν συσσωρευτεί πολλές ζημίες. Ελπίζουμε η νέα χρονιά να δώσει κάτι καλύτερο».

Για το εμβόλιο είπε ότι «ακούστηκε ότι οι οδηγοί θα προηγηθούν έναντι άλλων ομάδων διότι ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Οι απόψεις διίστανται για το εμβόλιο, κάποιοι δεν είναι σίγουροι κι εγώ το βλέπω όπως όλη η κοινωνία. Ο κόσμος είναι περίπου 50-50».

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνει η καταβολή στους δικαιούχους
Επόμενο άρθροΈκτακτες ανακοινώσεις Πέτσα: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι τις 11 Ιανουαρίου