Σε πολύ κακή κατάσταση είναι οι φοιτητικές εστίες στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)  ή Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί φοιτητές να μην θέλουν να στεγαστούν  σε αυτές. Ο πρύτανης του ΔΥΠΑΕ κ. Δημήτρης Μπαντέκας παραδέχθηκε πως πράγματι οι φοιτητικές εστίες δεν είναι πολύ καλά συντηρημένες.  Μάλιστα το Σωματείο Οικοδόμων επισκέφθηκε τον κ. Μπαντέκα και του έθεσε το όλο θέμα.

 

Όπως σημείωσε αρχικά ο κ. Μπαντέκας «Πράγματι ήρθαν για να συζητήσουμε για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών, αν υπάρχουν δωμάτια, πως αυτά λειτουργούν, αν έχουν ικανοποιηθεί οι αιτήσεις. Αυτή την στιγμή τα δωμάτια είναι 220 και μέσα είναι 304 φοιτητές. Φέτος από τις αιτήσεις που κάνανε  οι φοιτητές και πέρσι δεν έμεινε καμία αίτηση που να μην ικανοποιηθεί.

 Μάλιστα είχαμε και πάρα πολλές αποχωρήσεις από τα παιδιά λόγω μετεγγραφών ή επειδή τα παιδιά βρήκαν δωμάτια έξω και τακτοποιήθηκαν οπότε μας έκαναν ανακλήσεις των αιτήσεων τους.

 Συνεπώς φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι δεν έχουμε αφήσει παιδιά έξω από τις εστίες. Δεν έχουμε φοιτητές που ήταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν μπορούσαν να πληρώσουνε ένα σπίτι για να το νοικιάσουν και συνεπώς να μην μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους να και φύγουν από τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά το ίδρυμα. Συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα πάνω σε αυτό. Όσον αφορά δηλαδή το ότι ικανοποιούμε όλες τις αιτήσεις που υπάρχουν σήμερα. Εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα και βεβαίως είναι χρόνια αυτά τα προβλήματα, είναι ότι οι εστίες είναι αρκετές, είναι τεράστιες, προσπαθούμε να βρούμε χρήματα από διάφορες πηγές».

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Ήδη έχουμε κάνει συζητήσεις και θα απευθυνθούμε και στην Περιφέρεια και στο υπουργείο μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Παλαιότερα κάναμε μια αναβάθμιση σε μια εστία. Έχουμε τρεις εστίες και πρέπει και εκεί να παρέμβουμε.

 Βέβαια όλα αυτά απαιτούν πολύ χρόνο. Θέλουμε τα κονδύλια, αλλά θέλουμε αποφάσεις από το υπουργείο ώστε να μας χορηγήσουν τα ποσά. Τώρα μάλιστα που έγινε η συνένωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα πρέπει να κάνουμε και νέες οχλήσεις και νέες αναφορές μια και οι αιτήσεις μας οι παλιές ως ΤΕΙ έχουν αλλάξει. Προσπαθούμε γενικά αλλά το να κάνεις μια αποκατάσταση συντήρησης εστίας,  του κελύφους της εστίας, αλλαγές κάποιων πραγμάτων, χρειάζονται εγκρίσεις, προκηρύξεις διαγωνισμών, παίρνουν πάρα πολύ καιρό».

Προηγούμενο άρθροΓια καλό σκοπό έπαιξαν οι παλαίμαχοι του ΑΟ Καβάλα με τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΕπέστρεψαν τα χαμόγελα στους επαγγελματίες της Καβάλας