thumb-1

Ομόφωνη απόφαση συγκεκριμένης αλλαγής του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας έλαβε στη συνεδρίαση της την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ Καβάλας.

Η απόφαση αυτή επαναφέρει το θέμα του Γενικού Διευθυντή, θέση που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να καλυφθεί άμεσα. Λέγεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η δράση του προέδρου, αφού αρμοδιότητες του (ειδικά όσες έχουν σχέση με το προσωπικό) θα τις αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής. Ωστόσο σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης η αλλαγή στον οργανισμό και η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή αυξάνει τα έξοδα αφού δημιουργεί υποχρέωση 40.000 ευρώ ετησίως!

Ο Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑΚ υπήρχε από τα χρόνια του Κ. Σιμιτσή. Ουσιαστικά ήταν ο διευθυντής των διευθυντών της επιχείρησης. Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος ορίστηκε από την κ. Τσανάκα ο νέος Γενικός Διευθυντής το 2014. Η μισθοδοσία του δεν εγκρίθηκε από τον Επίτροπο για λόγους γραφειοκρατικούς. Ο κ. Παπαδόπουλος αποχώρησε κι από τότε η θέση έμεινε κενή. Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να λύσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να είναι εφικτή η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή που θα πληρώνεται κανονικά.

Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος ως εξής: «Δεδομένης της πρόβλεψης του άρθρου 6 του Ν.1069/80 περί Γεν. Διευθυντή, αλλά και του άρθρου 8 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης, προτείνω την τροποποίηση του τελευταίου ώστε η θέση του Γεν. Διευθυντή να προβλέπεται πλέον ως οργανική θέση αυτού. Ως εκ τούτου απαιτείται η τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ο.Ε.Υ. ως εξής: Παρ. 1: Διαμορφώνεται ως εξής: 1. Κλάδος Π.Ε. Θέση Γενικού Διευθυντή μία (1). Θέσεις Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας μία (1). Θέσεις προϊσταμένου Διοικητικής Υπηρεσίας μία (1).  Θέσεις Προϊσταμένου Οικονομικής Διαχειριστικής Υπηρεσίας δύο (2). 2 Θέσεις Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης μία (1). Θέσεις Ταμία μία (1). Όλα τα υπόλοιπα άρθρα του Ο.Ε.Υ. παραμένουν ως έχουν. Από την παραπάνω διάταξη για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη προκαλείται συνολική δαπάνη ύψους 40.000,00 € η οποία θα καλυφθεί με εγγραφή ανάλογης πίστωσης στον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ. Α.Κ.».

Τα παρόντα στη συνεδρίαση μέλη της διοίκησης συμφώνησαν κι έτσι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε – διαβάζουμε στο πρακτικό- ο προηγούμενος πρόεδρος Χ. Τσοχαταρίδης. Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Γενικός Διευθυντής θα επιλεγεί από το σημερινό προσωπικό ή αν θα είναι εξωτερικό της επιχείρησης πρόσωπο. Μάλλον θα γίνει το δεύτερο. Το δεύτερο ερώτημα αφορά τις αρμοδιότητες που αυτό θα αναλάβει. Θα είναι πολλές ή λίγες; Μάλλον ισχύει το πρώτο.

Στο Δημαρχείο το κλίμα για τον σημερινό πρόεδρο είναι από καιρό «βαρύ». Προ λίγων ημερών το σωματείο επισκέφθηκε την κ. Δήμαρχο διατυπώνοντας παράπονα για τον κ. Ξανθόπουλο. Είναι λοιπόν πιθανό να μπαίνει «καπέλο» στον πρόεδρο προκειμένου ένας Γενικός Διευθυντής να αναλάβει να ηρεμήσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα ο κ. Ξανθόπουλος συχνά κυκλοφορεί ανάμεσα σε κόσμο φορώντας μπλούζα που διαφημίζει τον δημοτικό του συνδυασμό. Αυτό γίνεται αντιληπτό στο Δημαρχείο, δημιουργεί εκνευρισμό μιας κι ενισχύει τις υποψίες σύμφωνα με τις οποίες πρόθεση του είναι στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος Δήμαρχος ή να επιδιώξει (τρίτη φορά) κάτι τέτοιο.

Προηγούμενο άρθροΗμέρα Κάστανου!
Επόμενο άρθροΗ νέα Έδρα της UNESCO στο ΤΕΙ Α.Μ.Θ