ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με ανυπόκριτη χαρά και υπερηφάνεια σας καλοσωρίζουμε στην Καβάλα και δη στη Μεγάλη Λέσχη, στο χώρο που εκτυλίχθηκαν ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης μας.

Το ιστορικό κτήριο θα μετατραπεί σε κυψέλη πολιτισμού για τη φιλοξενία νέων δημιουργών και την παρουσίαση απόψεων και ιδεών από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σας ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη Καβάλας, συνιστά αυτονόητη πράξη αναγνώρισης της ουσιαστικής προσφοράς σας στη θωράκιση και ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και στη διασφάλιση του θεσμικού ρόλου της δικαστικής εξουσίας, την οποία υπηρέτησατε επί σειρά ετών με ακεραιότητα και απόλυτη συνέπεια.

Καθοριστική ήταν η συμβολή σας και στη διαμόρφωση νομολογίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, χωρίς, ωστόσο, να αγνοείτε την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας και να δημιουργήσουν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας.

Εξίσου σημαντική δύναται να χαρακτηριστεί, επίσης, η στάση που κρατήσατε τόσο στο θέμα της ιθαγένειας την περίοδο που δοκιμάστηκε η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στη διευθέτηση των προβλημάτων που ενέσκηψαν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ανοίγοντας, πέρα όλων των άλλων, το δρόμο για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

Σήμερα έχουμε την πολύ μεγάλη τιμή να σας υποδεχτούμε στην Καβάλα των αγώνων και της πλούσιας ιστορίας, στο έφαδος των προσφύγων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, στην κοιτίδα της πολυπολιτισμικότητας, σε μια από τις όμορφες γωνιές της πατρίδας μας, στην οποία συνυπήρξαν αρμονικά στο διάβα των αιώνων οι κοινότητες των Ελλήνων, των Εβραίων, των Αρμενίων, αλλά και των Μουσουλμάνων.

Οι πολίτες του Δήμου Καβάλας έχουν το προνόμιο να ζουν σ’ έναν ευλογημένο τόπο, στο αγέρωχο και φωτεινό λίκνο του θείου λόγου. Από τα αγιασμένα χώματα των Φιλίππων ξεκίνησε η περιοδεία του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην ελληνική επικράτεια, ενώ στην ίδια περιοχή βαπτίστηκε η πρώτη ευρωπαία χριστιανή και μπήκαν τα θεμέλια για την επικράτηση της Ορθόδοξης πίστης στη γηραιά ήπειρο.

Στην Καβάλα βρίσκεται το σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, στα στενά αυτής της πόλης συναντάς την κουλτούρα και τις παραδόσεις των λαών που τη σημάδεψαν και των ανθρώπων που άφησαν το αποτύπωμα τους στο ένδοξο παρελθόν της.

Στις γειτονιές της θα βρεις τους “ζωντανούς” μάρτυρες μιας άλλης εποχής. Το αναξιοποίητο κτηριακό της απόθεμα που προσδοκά την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους φορείς της εξουσίας, για να συνδέσει την παρουσία του με το μέλλον της.

ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

Οι Συνδημότες σας, σε πείσμα των καιρών, κατάφεραν, με τον αλτρουισμό και τις εθελοντικές δράσεις τους, να σταθούν όρθιοι και να ξεπεράσουν σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και να εργάζονται ακατάπαυστα για να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης και της προόδου.

Και είμαστε ειλικρινά ευτυχείς, διότι σ’ αυτό το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε, δεχτήκατε ασμένως να είστε συνοδοιπόρος μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συμπολιτών μας, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε επωμιστεί, επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού και καλώ στο βήμα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Πεφάνη, να αναγνώσει το απόσπασμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου για την επιστολή του κ. Βασίλη Ματσάνη σχετικά με την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΣτην Καβάλα η Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης -Συνομίλησε με εργάτες, βράβευσε μαθητές