Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και η κακοκαιρία Μήδεια έφερε ήδη χιόνια στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία!

Χιόνι και τσουχτερό κρύο έφερε η κακοκαιρία “Μήδεια”, στη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει σε Καβάλα, Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαϊδα, στην Βέροια, την Κατερίνη, καθώς και στον Πολύγυρο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα ξεκίνησε στα ορεινά του νομού και συγκεκριμένα σε Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Η πόλη της Κοζάνης έχει ντυθεί στα λευκά από το πρωί με τον υδράργυρο να έχει υποχωρήσει ήδη στους -4,9°C…

Στο Κιλκίς ξεκίνησε να χιονίζει από τις 11.00 το πρωί, με τους περισσότερους κατοίκους να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους…

Στη Φλώρινα η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε κάτω από τους -6 βαθμούς Κελσίου, με δρόμους και γειτονιές να ντύνονται στα λευκά…

Τσουχτερό κρύο και στην Καστοριά. Το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει τη νύχτα και είδε το έχει στρώσει στην παραλίμνια περιοχή. Το σκηνικό είναι πανέμορφο…

Η Μήδεια έφτασε και στη Νάουσα, με τον υδράργυρο το πρωί να βρίσκεται συνεχώς υπό του μηδενός…

Χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Λάρισας, με την κακοκαιρία να έχει φτάσει στη θεσσαλική πόλη. Λόγω της χιονόπτωσης ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα όλων των φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και στην νέα εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης…

Συνοπτικά: στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι -6 βαθμοί Κελσίου, στη Βλάστη Κοζάνης και στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν -7, στην Πτολεμαϊδα και το Αμύνταιο -5, στο Νευροκόπι -4, στη Νάουσα -2, στη Νέα Σάντα Κιλκίς -1, στα Γρεβενά 0, στα Γιαννιτσά 1. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι 2 βαθμοί Κελσίου.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να κοπάσει η κακοκαιρία, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών, αλλά και οι δήμοι. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προμηθευτεί 10.000 τόνους αλάτι, ενώ έχει πάνω από εκατό μηχανήματα έργου σε όλα τα εργοτάξια.

Ογδόντα εκχιονιστικά μηχανήματα της, παντός τύπου είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, που αναμένεται να εκδηλωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη δυτική Μακεδονία.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι της ανατολικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αντιμετώπιση του νέου κύματος ψύχους. Μέτρα ετοιμότητας με μηχανήματα και αποθέματα σε αλάτι έχουν λάβει και οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε σε ενδεχόμενη χιονόπτωση να μην δημιουργηθούν προβλήματα ούτε στους δρόμους για την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά ούτε και στις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σήκωσε το πρωί βίντεο, λίγο έξω από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, ντυμένος κατάλληλα…

Στον δήμο Θεσσαλονίκης από χθες και μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων λειτουργεί εντός των χώρων της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξενώνας φιλοξενίας αστέγων.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν χρειαστεί να μετακινηθούν να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προηγούμενο άρθροΜηταράκης στα Παραπολιτικά 90,1: Θα γίνει επέκταση στη δομή του Έβρου για να μην στοιβάζονται σε αποθήκες οι μετανάστες
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 1.222 νέα κρούσματα – 26 νεκροί σε 24 ώρες – 300 οι διασωληνωμένοι