Κύριοι σε προηγούμενη συνεδρίαση του “Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου” είχαμε επισημάνει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού Μαριές με συγκεκριμένες επισημάνσεις και φωτογραφικό υλικό…!!

Έχουν περάσει μήνες από τότε και δυστυχώς τα προβλήματα αντί να λυθούν μεγαλώνουν και κάνουν δυσκολότερη την έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα των λίγων εναπομεινάντων κατοίκων του χωριού…!!

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε αποσπάσει την υπόσχεση ότι τα προβλήματα θα διορθώνονταν και θα λύνονταν. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Και από την συμμετοχή μελών της παρατάξεως μας σε συνεδρίαση του ”Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητα Μαριών” και από την επίσκεψη ξανά στο χωριό κλιμάκιου της Παράταξης μας αποτελούμενο και από Δημοτικούς Σύμβουλους «διαπιστώσαμε»… την «πρόοδο» των έργων…!!

Δυστυχώς είδαμε…ιδίοις όμασι την…πλήρη εγκατάλειψη ακόμα και αυτών που ξεκίνησαν να γίνονται δειλά – δειλά και σας τα επισημαίνουμε ξανά προσδοκώντας να δείτε επιτέλους με την δέουσα και πρέπουσα προσοχή το ζήτημα…!!

1) Ο Δρόμος που ενώνει το Χωριό με το Εθνικό Δίκτυο είναι σχεδόν κατεστραμμένος σε μεγάλο μήκος. Από το “Μαντρί του Θεοδορόπουλου” δε και πάνω, είναι πολλά τα σημεία που απαιτούν άμεση επισκευή, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα από τροχαία ατυχήματα…!! Ενώ μας είχατε πει ότι θα τα διορθώσετε απλά ρίξατε λίγο χώμα δεξιά και αριστερά για να καλυφθούν οι λακκούβες και τα λαγκάδια , από την Εκκλησία του Αϊ – Γιώργη και πάνω το δεξιό μέρος του δρόμου… κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, απέναντι από το “Κοινοτικό Κατάστημα” ο δρόμος στέκεται μόνο στο τσιμέντο του αφού από κάτω έχει κάνει θόλο. Το ίδιο συμβαίνει και στο γεφυράκι μετά το σπίτι του Αηδόνη…!! Η προηγούμενη διοίκηση έριξε 3 βαρέλες τσιμέντο στον δρόμο πάνω από το χωριό αλλά υπολείπονται άλλες δυο βαρέλες για να συνδεθεί με τον κανονικό δρόμο και να μπορεί να είναι βατός από αυτοκίνητα και πεζούς…!!

2) Το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών συνεχίζει να βασανίζει του κατοίκους του χωριού γιατί τα σημεία που υπάρχουν “Κάδοι Απορριμμάτων” είναι 2 και οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεγάλης ηλικίας και αδυνατούν να κάνουν την δύσκολη διαδρομή…!! Στην παράκληση του ”Τοπικού

Συμβουλίου” να μπουν ”Κάδοι Απορριμμάτων” σε ακόμα δυο σημεία πράγμα που θα βοηθούσε τους κατοίκους…ακόμα οι κάτοικοι περιμένουν…!!

3) Στον “Προαύλιο Χώρο του Σχολείου και της Εκκλησίας” και σε πολλά σημεία του Χωριού…τα χόρτα είναι κυριολεκτικά…Ένα Μπόι… και οι τουαλέτες του Σχολείου είναι σε…μαύρο χάλι…με σπασμένες πόρτες και εγκαταλειμμένες τελείως και αρκετά πεζούλια – τοιχία είναι επικίνδυνα γιατί έχουν φουσκώσει και μπορεί να πέσουν…!!

4) Στο “Κοιμητήριο” του χωριού υπάρχει ένα κτίριο που χρησιμεύει σαν “Κενοτάφιο” και “Οστεοφυλάκιο”…η σκεπή του έχει πέσει και υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστεί όλο…!! (Παρ’ όλες τις συνεχείς υποσχέσεις σας ότι θα επισκευασθεί η στέγη…απλά έπεσε)…!!

5) Σε αρκετά σημεία του χωριού υπάρχουν καλώδια της Δ.Ε.Η. που είτε κρέμονται με κίνδυνο για τους πεζούς είτε έχουν εμπλακεί μέσα στα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων με τον οποιοδήποτε κίνδυνο αυτά εγκυμονούν…!! (Πυρκαγιά αν κοπούν και πέσουν πάνω σε χόρτα , Ηλεκτροπληξία αν πέσουν πάνω σε Σπίτια η Ανθρώπους)…!!

Τα Ορεινά Χωριά θα έπρεπε να αποτελούν σημεία προσοχής και ανάδειξης δεδομένου ότι είναι οι τόποι που ξεκίνησε η ζωή των προγόνων μας, η Ιστορία μας και μπορούν να αποτελέσουν πόλο Τουριστικής και Ιστορικής σημασίας και να έχουν τεράστια επισκεψιμότητα…!! Δυστυχώς δεν βλέπουμε να είναι στην προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Σας καταθέτουμε ξανά τα προβλήματα ευελπιστώντας ότι αυτή την φορά θα τα δείτε με την απαραίτητη προσοχή και θα ξεκινήσετε να τα λύνετε…!! Θα παρακολουθούμε την πορεία του ζητήματος και αν χρειαστεί θα ξανακάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις…!! Κυρίως όμως καλούμε και τους κατοίκους του χωριού να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυσή τους, να μην περιμένουν άλλες υποσχέσεις!

Θάσος 03/07/2020

Για Την ”Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”

Οι Σύμβουλοι

Χρυσάφης Νικόλαος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος

Προηγούμενο άρθροΑναστασία Ιωσηφίδου | Δικαίωση η εξέλιξη με την επένδυση στο Εσκί Καπού
Επόμενο άρθροΗ ENERGEAN KAVALA B.C καλωσορίζει τον αθλητή ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟ