Ιδιαίτερα μειωμένη είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε ότι υπάρχει μία επιφυλακτικότητα στους καταναλωτές λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Μετά από ένα άσχημο καλοκαίρι, μετά από έναν ιστορικά χαμηλό Σεπτέμβριο στα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης, έρχεται κι ο Οκτώβριος να είναι δυστυχώς μία από τα ίδια. Υπάρχουν προσδοκίες. Περιμένουμε να πληρωθούν κάποια χρήματα αναδρομικά στους συνταξιούχους, προς το τέλος του μήνα. Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος δεν ήταν καλοί για την αγορά διότι ο κόσμος προετοιμαζόταν. Άνοιξαν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια. υπήρχαν άλλες προτεραιότητες στα νοικοκυριά. Παρ’ όλα αυτά υπήρχε μία σχετική κίνηση. Οπότε φέτος είμαστε ακόμη πιο χαμηλά από αυτήν την κίνηση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Υπάρχουν αρκετοί συντελεστές γι’ αυτό το πράγμα. Υπάρχει η αδυναμία του κόσμου να πληρώσει οτιδήποτε. Ο κόσμος δεν ξοδεύει γενικά και προσπαθεί να κρατήσει όσο μπορεί χρήματα από τα πενιχρά εισοδήματά του για την επόμενη μέρα. Ακούμε καθημερινά για πιθανά lock down, για πιθανά σενάρια ότι θα υπάρχει έξαρση της πανδημίας τους επόμενους μήνες. Λογικό είναι όλα αυτά, κι επειδή η αγορά είναι και ψυχολογία, να δημιουργούν άσχημο κλίμα και να μην προβαίνει ο κόσμος σε κατανάλωση».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Για την πρόταση να βρεθούν χώροι για γίνονται δια ζώσης τα μαθήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου, είπε ότι «έγινε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου του νομού να υπάρξει βοήθεια προς το Πανεπιστήμιο για να βρεθούν αίθουσες, είτε με προτάσεις από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, είτε πιέζοντας κάποιους φορείς που έχουν κάποιες αίθουσες στη διάθεσή τους προκειμένου να διατεθούν στα τμήματα. Να μην υπάρχει πολύς κόσμος σε μία μικρή τάξη, να γίνονται τα μαθήματα σε αμφιθέατρα προκειμένου να έρχονται οι φοιτητές και να μην μεταφερθεί κι ο κορωνοϊός. Είμαστε σε διαβουλεύσεις. Τις επόμενες μέρες, πιστεύω, θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και μια περιοχή «καθαρή» ξαφνικά πηγαίνει στα «κόκκινα». Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις και του Πανεπιστημίου και των φορέων της πόλης».

Προηγούμενο άρθροΤουλάχιστον μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνονται εξ αποστάσεως τα μαθήματα στον Πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΜιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα προσλάβουμε 100 συνοριοφύλακες στην Καβάλα