Με 2 πτήσεις από Λονδίνο και από Μάντσεστερ ξεκίνησαν οι Βρετανοί τουρίστες για τη Θάσο. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι οι ροές είναι αυξημένες και ευελπιστούν σε μεγαλύτερες πληρότητες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχουν πλέον πολλές δυσκολίες να έρθει κάποιος στην Ελλάδα, κυρίως από τη Ρουμανία που πρέπει να κάνει μοριακό τεστ και να μείνει σε καραντίνα αρκετές μέρες. Εντούτοις βλέπουμε ότι αυτό δεν έχει επηρεάσει πολύ την όλη κατάσταση. Συνεχίζουμε να έχουμε ροές από τη Ρουμανία αλλά και από άλλες γειτονικές χώρες και τη δυτική Ευρώπη. Φυσικά αυτό δεν ξέρουμε αν θα κρατήσει, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αλλά ευελπιστούμε ότι θα βγάλουμε τον Αύγουστο που είναι ο κύριος μήνας κι αποτελεί μεγάλο κομμάτι της πίτας των εσόδων της τουριστικής περιόδου.

Οι ροές είναι αρκετά αυξημένες, άλλωστε ο Αύγουστος είναι και ο μήνας των Ελλήνων. Τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλές πληρότητες, που έχουν αυξηθεί από τις 15 Ιουνίου και συνεχίζουν να είναι αυξημένες. Είναι πάνω από το 80% και μερικές φορές πάνω από το 90%. Πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα».

ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Πρόσθεσε ότι «η Ρουμανία δείχνει να είναι μια ανθεκτική αγορά. Είχαμε πριν 20 μέρες περίπου την οδηγία να κάνουν μοριακό τεστ, είδαμε ότι προσαρμόστηκαν σ’ αυτό. Πιστεύαμε ότι τώρα με την καραντίνα στην επιστροφή θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά βλέπουμε ότι είναι καλά και δεν έχουν επηρεαστεί. Σίγουρα υπάρχουν ανακατατάξεις, δεν φαίνονται τόσο πολύ όσο τον Ιούνιο που ήταν οι μοναδικοί μας πελάτες. Τώρα υπάρχουν πελάτες από πολλές χώρες, οπότε δεν είναι τόσο αισθητή η παρουσία τους κι αυτό μπορεί να εκληφθεί ως πτώση».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Επίσης είπε ότι «εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε τα σπασμένα τις χρονιάς σε έναν Ιούλιο κι έναν Αύγουστο κι αυτό δημιουργεί πίεση στους ανθρώπους του τουρισμού και τις υποδομές του νησιού. Έχουμε τεράστια προβλήματα με τον ηλεκτρισμό, ακόμη και πριν τον καύσωνα. Οι υποδομές δεν σηκώνουν τόσο μεγάλα φορτία και έχουμε συνεχείς διακοπές ρεύματος και πτώσεις τάσης που δημιουργούν πάρα πολύ μεγάλο θέμα σ’ όλους τους επαγγελματίες του νησιού. Επίσης δεν υπάρχει καλή εξυπηρέτηση ούτε κι από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το ίντερνετ έχει τεράστια προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικά θέματα κι αντί να πηγαίνουμε προς το καλύτερο, συρρικνώνουμε την περίοδο και προσπαθούμε να βγάλουμε τα έσοδα μιας χρονιάς σε 1-2 μήνες. Αυτό πρέπει να το δούμε και δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Προηγούμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε Καβάλας (κατηγορία κινδύνου 4)- Προσοχή
Επόμενο άρθροΔευτερεύον οδικό δίκτυο ο άξονας Ε61 Καβάλας – Δράμας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου