Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Παρασκευής 19-02-2021 του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, λόγω σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από το Σάββατο 20-02-2021 η Θάσος εντάσσεται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου «κόκκινο» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Μετά την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης από τους ειδικούς και αρμοδίους, από αύριο το πρωί η Θάσος εντάσσεται στη συγκεκριμένη κατηγορία και εφαρμόζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
Την παρούσα χρονική στιγμή επιβάλλεται από όλους μας να επιδείξουμε την μέγιστη δυνατή προσοχή και να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί το ταχύτερο δυνατό την έξοδο του τόπου μας από την παρούσα κατάσταση».

Έκτος από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, μέχρι σήμερα ισχύουν επιπρόσθετα:
• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
• Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.
• Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια.
• Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.
• Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.
• Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Προηγούμενο άρθροΣτο κόκκινο πλέον η Π.Ε Θάσου- Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα
Επόμενο άρθροΑνατροπή με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Δεν χρειάζεται πλέον ψύξη στους -70°C