Με πολύ καλούς ρυθμούς κινείται ο τουρισμός στη Θάσο. Σύμφωνα με το πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη ο οδικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος από τα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι ικανοποιητικά τα πράγματα. Βοήθησαν πολύ οι επισκέπτες από τα βόρεια σύνορά μας, μετά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των σχολείων στα βαλκάνια και την αλλαγή του τεστ που από PCR έγινε rapid το οποίο είναι πολύ πιο οικονομικό. Συνεχίζουν να εμβολιάζονται όλο και περισσότερο κι έτσι έχουμε το ελεύθερο να περνούν από τα σύνορα χωρίς μεγάλες διαδικασίες. Έχουν ανοίξει πλέον και δουλεύουν όλο το 24ωρο όλα τα σύνορα κι αυτό βοηθάει στην ομαλή ροή. Φαίνεται αυτό κι από τις ενημερώσεις που έχουμε από τους πελάτες. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο πάρουν την απόφαση όλο και περισσότεροι να έρθουν διακοπές στο νησί. Όντως το κομμάτι του οδικού τουρισμού πάει πάρα πολύ καλά, σε σχέση με τους τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς. Εκεί είμαστε ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πλην των αγορών της Τσεχίας και της Πολωνίας».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το θέμα του προσωπικού στα ξενοδοχεία είπε ότι «στην αρχή το είχαμε υποψιαστεί ότι θα υπάρχει έλλειψη. Όταν αποφάσισαν να προσλάβουν οι επιχειρήσεις περισσότερο κόσμο είδαν ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη, πάρα πολύς κόσμος που δουλεύει στον τουρισμό προσανατολίστηκε σε άλλα επαγγέλματα. Οπότε φέτος που υπήρχε ανάγκη για περισσότερο προσωπικό, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από την αγορά του τουρισμού. Βλέπουμε κινητικότητες γιατί όταν έρχονται να δουλέψουν σε μία επιχείρηση, κάποια άλλη παραδίπλα τους δίνει κάτι καλύτερο από οικονομικής άποψης και υπάρχει αυτή η αναστάτωση σε όλες τις επιχειρήσεις, είτε είναι ξενοδοχεία, είτε είναι εστιατόρια κι άλλες επιχειρήσεις του τουρισμού».

Προηγούμενο άρθροΑυξημένα είναι τα τροχαία στην Καβάλα γεγονός που επιβαρύνει το έργο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθροΘόδωρος Μουριάδης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα θα διευθετηθούν για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»