Η Εφορία Αρχαιοτήτων παρουσίασε το έργο της εγκατάστασης ανελκυστήρα από τον χώρο του Τελωνείου έως την συνοικία της Παναγίας για την μετακίνηση τουριστών και πολιτών γενικότερα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης σημείωσε πως προτάθηκαν 2 λύσεις που είναι ιδιαίτερα εμπεριστατωμένες. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσουν στην εκπόνηση μελετών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την προηγούμενη Παρασκευή έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων δύο έργων που εντάσσονται στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Το ένα αφορούσε τη διερεύνηση της χωροθέτησης υποδομών προσβασιμότητας για την παλιά πόλη, την Παναγία. Είναι ένα έργο που ο κύριος του είναι η Εφορία Αρχαιοτήτων και η ομάδα της κας Δαδάκη μας παρουσίασε τα αποτελέσματα. Εντυπωσιάστηκαν όσοι παραβρέθηκαν, με τη δουλειά που έγινε. χρησιμοποιώντας πολύ σύγχρονες μεθόδους αποτύπωσης. Δημιουργήθηκε ένα τρισδιάστατο μοντέλο εδάφους που βοήθησε στο να δουλεύουν πάνω σ’ αυτό οι αρχιτέκτονες και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν».

ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «διερευνήθηκαν διάφορες λύσεις, εξετάστηκαν οι ιδιοκτησίες, οι κλίσεις, η ύπαρξη του τείχους και κατέληξαν σε κάποιες προτάσεις. Παρουσιάστηκαν δύο προτάσεις για την τοποθέτηση ασανσέρ. Η μία οδηγεί στους κοιτώνες πριν το Ιμαρέτ με δύο εναλλακτικές, πλήρως εξωτερικό ασανσέρ ή υπόσκαπτο και μία ακόμη προς το τέλος του πάρκινγκ του τελωνείου. Εκεί προτείνεται λύση σε δύο επίπεδα. Σε κεκλιμένο αναβατόριο και στη συνέχεια είτε σκάλες είτε ένα δεύτερο ασανσέρ κι επίσης προτάθηκαν λύσεις για μονοπάτια περιμετρικά της χερσονήσου. Κάποιες απορρίφθηκαν λόγω των ευρημάτων της έρευνας, υπάρχουν ιδιοκτησίες και εμπόδια.

Αυτή η δουλειά αποτελεί τη βάση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μελέτες και σε επόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα να μπορέσουμε να εντάξουμε κάποιο από αυτά τα έργα. Είναι αυτό που χρειαζόταν ο Δήμος Καβάλας. Ήταν το απαραίτητο βήμα κι αν χρειαστεί θα πάρουμε την άδεια της Εφορίας Αρχαιοτήτων με βάση αυτήν την εξαιρετική δουλειά από την ομάδα της κας Δαδάκη που αξίζει συγχαρητήρια».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης – Παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων
Επόμενο άρθροΤο Δασαρχείο προειδοποιεί για πιθανή μια συνάντηση με καφέ αρκούδα σε κατοικημένες περιοχές της Καβάλας