Ανοίγει η εστίαση πανελλαδικά και τοπικά, γεγονός που το περίμεναν με ανυπομονησία οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και οι πολίτες. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όλοι είμαστε κουρασμένοι διότι αυτή η περιπέτεια διαρκεί 13 μήνες, κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο για όλον τον πλανήτη κι όχι μόνο για την Ελλάδα. Η εστίαση ανοίγει τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, με βάση τρία χαρακτηριστικά, τους εμβολιασμούς που χτίζει τείχος ανοσίας στην κοινότητα, τεστ καθημερινά και πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η εξίσωση στο τέλος θα είναι θετική και θα καταφέρουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Όλη την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση στήριξε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Έχουμε δώσει στην πραγματική οικονομία 38 δις ευρώ, 24 το 2020 και 14 μέχρι το τέλος Απριλίου. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις»

ΣΤΗΡΙΞΗ

Πρόσθεσε ότι «στην εστίαση θα τρέξει πρόγραμμα μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια για την έναρξη της λειτουργίας της. Περίπου 2 δις ευρώ έχουν δοθεί ως τώρα στην εστίαση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Όταν θα τελειώσει αυτή η πανδημία θα κάνουμε το ταμείο και θα δούμε ποια άλλα μέτρα θα χρειαστεί να πάρουμε για να κερδίσουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και μέσα από τα 32 δις ευρώ περίπου που θα πάρει η Ελλάδα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη στην Ευρώπη που κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας που έτυχε ευρύτερης αποδοχής μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είμαι αισιόδοξος ότι όπως πετύχαμε –με προβλήματα, αστοχίες- αρρυθμίες- στη διαχείριση της πανδημίας έτσι θα καταφέρουμε να ανακάμψει και η ελληνική οικονομία και να αφήσουμε πίσω και τη 10ετή οικονομική κρίση που κόστισε σε όλους πάρα πολύ. Ταυτόχρονα θα αφήσουμε κι αυτούς τους 13-14 μήνες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που έφερε και μία παγκόσμια οικονομική κρίση».

Τέλος, έδωσε ευχές σε όλους για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, προσθέτοντας ότι είναι ένα Πάσχα που θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. «Ο δρόμος ήταν μακρύς, δύσκολος και γεμάτος δοκιμασίες για όλους, όμως αντέξαμε. Κοιτάζουμε με αισιοδοξία το φως που έρχεται», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Ναι στην αλληλεγγύη, όχι στην διαφήμιση της
Επόμενο άρθρο50 λαμπάδες από το ΚΕΘΕΑ στο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ορεστιάδας