Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με αφορμή την επέτειο μνήμη του αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και πολιούχου μας αγίου Αποστόλου Παύλου,και επιπλέον με την συγκυρία της συμπληρώσεως πέντε χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, η τοπική μας Εκκλησία έχει προγραμματίσει την τέλεση των επετειακών λατρευτικών εκδηλώσεων στο μοναστήρι του αγίου Σίλα Καβάλας, κατά το προσεχές διήμερο 29 και 30 Ιουλίου 2022. Το επετειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει :
• Την Παρασκευή, 29 Ιουλίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, τον πανηγυρικό Εσπερινό και ακολούθως περί τις 8.45 μ.μ. την Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του αγίου στα ερείπια της αρχαίας οδού «Εγνατία», επί των οποίων εβάδισαν και οι φωτιστές μας άγιοι Απόστολοι την άνοιξη του 50 μ.Χ..
• Το Σάββατο, 30 Ιουλίου το πρωΐ, το πανηγυρικὸ Αρχιερατικό Συλλείτουργο, και ακολούθως περί τις 10 π.μ. το νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου.

Στο σημείο, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως προς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην ιερά Μονή του, αναπαυόμενος εκεί και ο μακαριστός και γεραρός Ιεράρχης Προκόπιος, θα ψάλωμε με θρησκευτική ευλάβεια ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τιμώντας τους φυτουργούς της πίστεώς μας αλλά και τον επί μία τεσσαρακονταετίᾳ και πλέον «Δεσπότη της Καβάλας», ο οποίος άφησε, πράγματι, το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του στην τοπική μας Εκκλησία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Προηγούμενο άρθροΕορτή Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου
Επόμενο άρθρο23 συμφωνίες 4 δισ. στο τραπέζι της Συνόδου Ελλάδας – Σ. Αραβίας