Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα 13 Μαρτίου 2022 η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ελευθερούπολης π. Παναγιώτου Χαλάτα και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείο Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στο χαρμόσυνο χαρακτήρα της σημερινής Κυριακής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέστη της πανδήμου Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων, εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843, πέριξ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μποσμπώτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως και πλήθος πιστών κατοίκων της πόλεως.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης-Ερντογάν: Συμφώνησαν να μειωθεί η ένταση στα ελληνοτουρκικά στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΤύμβος Καστά: Οι εργασίες στο μνημείο και η είσοδος των πρώτων επισκεπτών – Τι ανακοίνωσε η υπ. Πολιτισμού