Έως τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Καβάλα και την λειτουργία όλων των σχολείων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωτήρης Τότης σημείωσε πως πιστεύεται ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας των σχολείων αναμένεται όλα να είναι στην εντέλεια και ιδίως στο ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων. Σε ότι αφορά τις μάσκες υπογράμμισε ότι συμμορφώνονται σε ότι υποδεικνύουν οι ειδικοί.

Όπως ανέφερε  “Είναι γεγονός ότι εκδόθηκε μια ανακοίνωση από την πλευρά της ΕΛΜΕ Καβάλας η οποία ωστόσο δεν είναι ομόφωνη.  Εγώ προσωπικά και άλλα δύο μέλη που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών διαφωνήσαμε ως προς το περιεχόμενό της, διότι η άποψη μας ήταν ότι έπρεπε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, να δούμε τι θα ειπωθεί και από εκεί και πέρα να προχωρούσαμε σε ανακοίνωση.

Κάποιοι όμως βιάζονταν να βγάλουν ανακοινώσεις και δεν ξέρω γιατί, για να κερδίσουν ίσως τις εντυπώσεις και έτσι βγήκε η ανάλογη ανακοίνωση.

Αυτά που εξαγγέλθηκαν τώρα, τα περισσότερα των οποίων αναγράφονται στην ανακοίνωση, αλλά πιστεύω ότι μένει να τα δούμε αν θα ισχύσουν ή όχι και αν θα έχει δίκιο το υπουργείο και η υπουργός και οι άλλοι υπουργοί που συμμετείχαν μαζί με την υπουργό Παιδείας στις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων”.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, πρώτον τα σχολεία άνοιξαν  και παρουσιάσθηκαν και οι καθηγητές. “Εγγραφές μαθητών γίνονται και πιστεύω ότι μέχρι τις 14 του μηνός θα είναι ένας καλός αριθμός μαθητών για να κάνουμε την προετοιμασία που μας χρειάζεται. Επίσης έγιναν οι ανακοινώσεις, είδαμε ότι πάμε στις 14 Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα σχολείων ενώ μόνο οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν ήδη,

Έγιναν εξαγγελίες και για τις σχολικές καθαρίστριες και έγινε εξαγγελία για πρόσληψη περί 9500 καθαριστριών προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις. Ο Δήμος Καβάλας έτρεξε με κάποιες προκηρύξεις για να προσλάβει καθαρίστριες και μένει να δούμε αν στις 14 του μηνός όλος ο κόσμος, όλες οι καθαρίστριες θα είναι στα σχολεία και αν θα αναλάβουν υπηρεσία.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι και τις μάσκες, από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν είναι εύκολο να φοράμε μάσκα. Αλλά αφού αυτό προβλέπεται και έτσι είπαν οι γιατροί, έτσι πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε και μαθητές και εκπαιδευτικούς που είναι σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι ευχάριστο, είναι δυσάρεστο να μιλάς με μια μάσκα στο πρόσωπο αλλά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά».

ΤΑ ΑΤΟΜΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Ως προς τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, η υπουργός είπε ότι κατά μέσο όρο τα τμήματα έχουν 17 άτομα ανά τάξη στο σύνολο των σχολείων της Ελλάδος. Μέσο όρο στις τάξεις δεν μπορούμε να βγάλουμε αν σκεφτούμε ότι κάπου μπορεί να έχει 29 μαθητές, κάπου 3 στα ειδικά σχολεία για παράδειγμα. Οπότε στα περισσότερα σχολεία των γενικών λυκείων και γυμνασίων οι μαθητές στις τάξεις θα είναι πάνω από 25.

Ξεκινάμε, Θεού θέλοντας αν  βρεθεί το εμβόλιο και ας προχωρήσουμε σε μια κανονικότητα όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Όσο για τα κενά, μέσα στο καλοκαίρι έγιναν 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, προσελήφθησαν ήδη 20000 εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια. Κενά δεν είναι ότι δεν υπάρχουν. 

Εγγραφές γίνονται ακόμη, κάποια τμήματα θα σπάσουν και θα πάμε σε δημιουργία νέων τμημάτων οπότε θα υπάρξουν και άλλα τμήματα, Στα ειδικά σχολεία ή στο μουσικό σχολείο υπάρχει άλλη αναλογία, ακόμη και ένα προς ένα. Πολλά τμήματα θα σπάσουν λοιπόν και θα χρειασθούν να καλυφθούν κενά. Άρα λίαν συντόμως πρέπει να γίνει δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά. Γι αυτό και είπαμε να περιμένουμε να δούμε τις εξαγγελίες σε πράξη και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο ως καθηγητές για τα παιδιά μας” .

Προηγούμενο άρθροΙερέας προσφέρει στους πιστούς μαζί με τα κεριά,μάσκες
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας