Επέστρεψαν τα χαμόγελα στα μέλη των ΚΑΠΗ Καβάλας λόγω της επιστροφής στην κανονικότητα. Ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστης Δημητριάδης δήλωσε ότι ευτυχώς δεν έχουν κανένα περιστατικό κορωνοϊού. Από την άλλη αποφάσισαν να λειτουργήσουν εκ νέου τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Αγίου Λουκά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, είδαμε ότι οι εγγραφές είναι κατά λίγο λιγότερες από πέρυσι. Ήταν κάτι αισιόδοξο για μας αφού περιμέναμε μεγαλύτερη μείωση. Συνολικά φέτος έχουμε λιγότερα 70 νήπια, από την άλλη μεριά όμως έχουμε 50 αιτήσεις βρεφών παραπάνω απ’ ό,τι πέρυσι. Αυτό μας δημιουργεί μια χαρά κατ’ αρχάς ότι έχουμε νεοεισαχθέντες «φοιτητές» στους παιδικούς σταθμούς μας και αυτό μας κάνει να δημιουργήσουμε καινούργια βρεφικά τμήματα.

Η δημιουργία καινούργιων βρεφικών τμημάτων μας δημιουργεί και την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό. Ένα βρεφικό τμήμα σίγουρα θέλει παραπάνω παιδαγωγούς απ’ ό,τι θέλει ένα νηπιακό. Σε ‘ένα βρεφικό τμήμα πρέπει να υπάρχει μία παιδαγωγός ανά 12 άτομα και σε ένα νηπιακό μία ανά 25».

ΔΥΟ ΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «πριν δύο μήνες είχαμε πάρει απόφαση να αναστείλουμε ένα βρεφονηπιακό σταθμό, όπως είναι ο Άγιος Λουκάς και τον 6ο, προχωρώντας σε μία συγχώνευση στην Εκάβης. Πιστεύαμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούσαμε το προσωπικό ώστε να κάνουμε μια συγκράτηση των εξόδων βλέποντας ότι την επόμενη χρονιά αυτά τα έξοδα θα ήταν δύσκολο να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό. Όμως οι ανάγκες μας υποχρεώνουν, κι από τη στιγμή που δεν θέλουμε να αφήσουμε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, να κάνουμε και του χρόνου κάποιες παραπάνω προσλήψεις. Έτσι πήραμε τη απόφαση και βλέποντας ότι οι εγγραφές στον βρεφονηπιακό σταθμό του Αγίου Λουκά ήταν 41, πολύ περισσότερες από πέρυσι, σχεδόν 50%-60%, με τα 6 παιδάκια να είναι πολύ μικρά σε ηλικία. Από τα υπόλοιπα 35, τα 25 είναι βρέφη που μας υποχρεώνουν να δημιουργήσουμε και δεύτερο βρεφικό τμήμα. Αποφασίσαμε να δουλέψουμε το συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό ελπίζοντας να φέρουν οι γονείς τα παιδιά εκεί. Μην αναγκαστούμε, δηλαδή, να φτιάξουμε το δεύτερο τμήμα και ξαφνικά τον Αύγουστο με τις κανονικές εγγραφές να έχουμε λιγότερα παιδιά και να έχουμε δαπανήσει άδικα χρήματα».

Προηγούμενο άρθροΦώτης Πούλος: Νομίζω ότι για αρκετούς μήνες ακόμη τα πράγματα θα κυλήσουν έτσι άσχημα όπως συνεχίζουν αυτήν τη στιγμή
Επόμενο άρθροΣυναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καβάλας