Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη νοσηλεύουν 50 άτομα στην κλινική στον 5ο όροφο και 7 στην ΜΕΘ. Ο κ. Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι και παρότρυνε άπαντες να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η βδομάδα δεν φαίνεται να ξεκινάει καλά. Τα περιστατικά που νοσηλεύουμε στο νοσοκομείο είναι σε υψηλά νούμερα. Νοσηλεύουμε 50 άτομα στην κλινική covid και 7 στη ΜΕΘ. Από αυτούς, πάνω από το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί κι αυτό πρέπει να προβληματίσει. Να σκεφτούν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο γιατί νοσηλεύουμε περιστατικά κατά το πλείστον ανεμβολίαστα. Ας ενημερωθούν καλύτερα, να ξεφύγουν από τις φοβίες τους, τις ιδεοληψίες τους και τις θρησκοληψίες τους κι ας ακούσουν κάποιες φωνές που προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. Δεν επιτρέπεται το 2021 να παίρνουμε απόψεις μη ειδικών.

Έχουμε 207 γιατρούς στο νοσοκομείο μας και μόνο ένας δεν έχει εμβολιαστεί ενώ οι περισσότεροι έχουν κάνει και την τρίτη προαιρετική δόση. Την ίδια στιγμή κάποιοι συμπολίτες μας επιμένουν να μην εμβολιάζονται, διατρέχουν τον κίνδυνο να αρρωστήσουν, να έρθουν στο νοσοκομείο και να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις.

Θα το πω κι ας γίνομαι κακός. Προτρέπω τον κόσμο να μπει στην πλατφόρμα του υπουργείου, να κάνει την αίτηση και να έρθει να εμβολιαστεί. Μόνο έτσι θα βγούμε από τη μεγάλη υγειονομική κρίση που περνάμε.

Τα νέα δεν είναι καλά και τα επισημαίνω κάθε Δευτέρα που μιλάμε για να προβληματίσω κάποιους που επιμένουν να μην εμβολιάζονται».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Για το προσωπικό είπε ότι «κάποιοι από τους νοσηλευτές εμβολιάζονται κι επιστρέφουν. Συγκεκριμένα δύο νοσηλευτές εμβολιάστηκαν κι άλλη μία νόσησε κι επέτρεψαν στα καθήκοντά τους, αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να το κάνει κι ο κόσμος και να σταματήσει αυτή η περιπέτεια που περνάμε εδώ και 2 χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΕστίαση – Λουκέτα και κατακόρυφη πτώση του τζίρου βλέπουν οι επιχειρηματίες – Απεργούν την Τρίτη
Επόμενο άρθροΚλειστά και τα κρεοπωλεία της Καβάλας σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης στην εστίαση και τους καφεζυθοπώλες