Χαιρόμαστε που η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «Πάμε Μαζί» και ο κ. Θεοδωρίδης αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας από την ΠΑΝΔΗΜΙΑ Covid-19. Κατανοούμε ως Διοίκηση του Δήμου Θάσου ότι αυτές οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μα, γι΄ αυτό συνεχώς με δράσεις, ενέργειες και πράξεις προσπαθούμε να τους ενισχύσουμε..

Κάθε στήριξη στις προσπάθειές μας και κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Στο ανωτέρω πλαίσιο ευχαριστούμε τον κ. Θεοδωρίδη και την παράταξή του, που προτίθενται να γίνουν συνοδοιπόροι μας στο δύσκολο έργο μας.
Ειδικότερα κάνουμε γνωστό προς όλους:

  1. Από τον Απρίλιο του 2020 με πρόβλεψη της κεντρικής διοίκησης λειτουργεί τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τον κορονοϊό. Η υπηρεσία της τηλεφωνικής υποστήριξης, οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στην τηλεφωνική γραμμή μπορούν να έχουν πρόσβαση και οι κάτοικοι της Θάσου.
  2. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια σύνθετη δομή που προϋποθέτει πρόσθετο προσωπικό, χώρους και ειδική λειτουργία. Είναι μία δομή που συναντιέται σε μεγάλους αστικούς Δήμους. Στον Δήμο της Θάσου οι σκοποί επιτυγχάνονται μέσα από την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Κοινότητας, δομές οι οποίες και τρόφιμα συγκεντρώνουν και τα παρέχουν με διακριτικότητα στους ευάλωτους συμπολίτες μας στο χώρο τους. Οι ίδιες δομές παρέχουν και υπηρεσίες χορήγησης φαρμάκων που συγκεντρώνονται για τον σκοπό αυτό. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Θάσου διαθέτει ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο συμμετοχής του Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο οποίο συμμετέχουν τα στελέχη των ανωτέρω δομών του Δήμου. Μάλιστα από τον Μάρτιο ο Δήμος Θάσου έχει συγκροτήσει Προσωρινή Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, η οποία σε περιόδους εκτάκτων μέτρων ενισχύεται από λοιπό προσωπικό και πλαισιώνεται με την Λειτουργία Παραρτημάτων(ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ και ΠΡΙΝΟ).
  3. Ο Δήμος Θάσου ήταν από τους πρώτους Δήμους που συγκρότησε την ειδική επιτροπή για τον έλεγχο προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών καταναλωτών.
  4. Η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), είναι κάτι που το εξετάζουμε, καθώς η ανέγερση, ίδρυση και λειτουργία Γηροκομείου περιλαμβάνεται στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Απαιτεί όμως σειρά ενεργειών και χρόνο.
  5. Σχετικά με την λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), στην παρούσα φάση οι ενέργειες του Δήμου κατευθύνονται στην ίδρυση και στη λειτουργία ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.
    Επισημαίνουμε δε ότι ο κ. Θεοδωρίδης καλό θα ήταν όλα τα ανωτέρω να τα έχει λάβει υπόψη του, πριν την ανακοίνωση τους, εφόσον οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς και είχε ήδη ενημερωθεί προσωπικά από τις δομές του Δήμου Θάσου.
    Ως Διοίκηση του Δήμου Θάσου ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, καθώς και όλους τους υπόλοιπούς υπαλλήλους που ενισχύουν τις δομές αυτές σε δύσκολές καταστάσεις, για το δύσκολο και πολυεπίπεδο έργο που επιτελούν προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας.
Προηγούμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης για τη διαπλάτυνση της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού
Επόμενο άρθροΣέρρες: Πέθανε από κορονοϊό ο 25χρονος Θοδωρής Παυλίδης! Λύγισε μέσα σε λίγες μόνο μέρες