loytra-eleutheron

Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών θα επαναληφθεί όπως αποφασίστηκε από πλευράς της εταιρείας Εργοανάπτυξη Α.Ε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης τόνισε σε δηλώσεις του πως η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γάκης ανέφερε πως «είχε κάνει ένσταση μια από τις δύο εταιρίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και η Επιτροπή Ενστάσεων τη Δευτέρα είχε στείλει την εισήγηση και την Τρίτη συνεδρίασε η εταιρία για να αποφανθεί επί της εισηγήσεως της Επιτροπής Ενστάσεων. Απέρριψε την ένσταση με ένα μακροσκελές σκεπτικό βέβαια και ουσιαστικά δεν υπάρχει ανάδοχος για το έργο, οπότε πρέπει η εταιρία να προβεί σε νέο διαγωνισμό. Η εισήγηση έχει γίνει δεκτή από το Διοικητικό της Εργοανάπτυξης οπότε τώρα θα πρέπει να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τη διακήρυξη και να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Στην προηγούμενη περίπτωση προβλεπόταν προθεσμία 20 ημερών, το κάναμε 30 για να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο. Θα αποφασίσει για αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν είναι απόφαση ατομική. Θα γίνουν οι προτάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και όποια υπερισχύσει αυτά τα χρονικά διαστήματα θα τηρηθούν. Πάντως εκεί θα είναι και πάλι, 20 με 30 μέρες».

Ερωτηθείς ο κ. Γάκης αν η εταιρία της οποίας απορρίφθηκε η ένσταση μπορεί να συμμετάσχει ξανά, διευκρίνισε πως «μπορεί να συμμετάσχει, δεν υπάρχει θέμα ως προς τη συμμετοχή της στη νέα διαδικασία. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι τουλάχιστον αυτή η εταιρία ενδιαφέρεται, τώρα αν θα έρθει και στον επόμενο διαγωνισμό εμείς είπαμε ότι  μπορεί να έρθει να καταθέσει την προσφορά, με μία από τις δύο εταιρίες φυσικά όχι και με τις δύο και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό κανονικά. Ο σκοπός είναι να εκμισθωθούν τα Λουτρά για να αξιοποιηθούν».

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στη διαπραγμάτευση βάζει το ΔΝΤ: Ζητεί μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο
Επόμενο άρθρο7η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α