Σε σειρά έργων αναμένεται να προχωρήσει η ΔΕΥΑ Θάσου το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο πρόεδρος της κ. Κώστας Μανίτσας σημείωσε πως θα ξεκινήσουν με το έργο του Βιολογικού Πρίνου. Μάλιστα τα προγραμματισμένα έργα είναι ύψος 26 εκ. Ευρώ!

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι λάβαμε έγκριση για το Βιολογικό Καθαρισμό του Πρίνου και είμαστε πια έτοιμοι. Πάμε για τεύχη δημοπράτησης λοιπόν και πιστεύω μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοπρατήσουμε το βιολογικό του Πρίνου, ένα τεράστιο έργο 12 εκ. ευρώ με 3-4 υποέργα και δίκτυα και συνδέσεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Πέρα αυτού έχουμε και την αποχέτευση και τα δίκτυα της Καλλιράχης μια και ο Πρίνος και το Δασύλλιο θα δεχθούν επεμβάσεις, Έχουμε όμως και το έργο της ύδρευσης που έγινε ήδη εγκατάσταση του εργολάβου ενώ μιλάμε για έργο ύδρευσης και στις Μαριές, στην Σκάλα Μαριών. Σε 15 ημέρες από σήμερα θα βγουν δύο προγράμματα ενώ έχουμε ωριμάσει και τρεις μελέτες για τους ορεινούς οικισμούς μας, Θεολόγο, Παναγία και Ποταμιά και όλα αυτά είναι για τους πρώτους οικισμούς που θα δεχθούν έργο. Η ΔΕΥΑΘ τα 20 χρόνια που λειτουργεί είχε ρίξει βάρος στους παραλιακούς οικισμούς αφού υπήρξε τεράστια ανάπτυξη, οπότε τώρα πάμε δυνατά και για τα ορεινά μας».

ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΝΔΥΛΙ

Εξήγησε δε πως «Μιλάμε για παλιούς πληθυσμούς που δικαιολογούν παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα κριτήρια των παρεμβάσεων μας. Πάμε δυνατά με 3 κινήσεις και θα κάνουμε και άλλα μια και του χρόνου θέλουμε να προχωρήσουμε και με τις τηλεδιαρροές κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα επειδή δεν έχουμε καινούρια δίκτυα.

Συνολικά μιλάμε για 26 εκ. ευρώ έργα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Βέβαια έχουμε θέμα με τις εισπράξεις των λογαριασμών, μήπως και τελικά καταφέρουμε κάτι να πετύχουμε και σε αυτό το κομμάτι».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Απέτυχε η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας απέτυχε να διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικό
Επόμενο άρθροΠροβληματικό για την αγορά της Καβάλας το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10 το πρωί