Ο Δήμος Καβάλας θα συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση της νέας δομής που εποπτεύει ο Ελληνικός Στρατός.  

Τη νέα δομή του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκερού, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάνα συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππα Φιλιππίδη.

  
Η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο αξιωματικό της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων για την οργάνωση και την καλύτερη λειτουργία του νέου χώρου και να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν. Μίλησε για ώρα με πρόσφυγες και παιδιά λέγοντας τους ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει την παραμονή τους στο κέντρο.

Η κ. Τσανάκα ενημέρωσε τον αξιωματικό του στρατού ότι ο Δήμος θα βοηθήσει ώστε να επεκταθεί το δίκτυο ύδρευσης ακόμα και στα υψηλοτέρα σημεία του οικισμού, ενώ θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση παιχνιδιών για τη δημιουργία μιας μικρής παιδικής χαράς για παιδιά που φιλοξενούνται στον οικισμό των προσφύγων.

Επίσης, στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών η δήμαρχος απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία ζητάει την εθελοντική προσφορά δασκάλων και νηπιαγωγών που σε συνεργασία με τις βρεφονηπιοκόμους του Δήμου Καβάλας θα απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά κάποια απογεύματα μέσα στην εβδομάδα.

Προηγούμενο άρθροΝτοκιμαντέρ αφιερωμένο στους Ρώσους καβαλιώτες θα γυριστεί στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής: Επιστολή διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ