Από το προσωπικό του μέιλ και όχι της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο Θάσιος στην καταγωγή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανημέρωτος και πρόχειρος όπως δεν αρμόζει για βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου έτρεξε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου να θρέψει δόξα από την υποτιθέμενη εξαίρεση του νησιού της Θάσου από τον υψηλό ΦΠΑ.

Ο Γιώργος Παπαφιλίπου έτρεξε λίγη ώρα μετά να το μαζέψει και υποσχέθηκε και πάλι λαγούς και πετραχείλια.
Ιδού τα 2 δελτία Τύπου από το προσωπικό μέιλ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά λίγων ωρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Δευτέρα 19/12/16, ώρα 04.03 μ.μ.)
Μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στη Θάσο.
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Με σχετική Τροπολογία στο συζητούμενο σήμερα (19/12/2016) σχέδιο νόμου «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, κλπ.», προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου. Μεταξύ των νησιών αυτών περιλαμβάνεται και η Θάσος.
Το μέτρο αυτό, όπως είναι ευνόητο θα έχει ευμενή επίδραση στην οικονομία του νησιού μας και θα βοηθήσει στην επούλωση των πληγών του από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Το παραπάνω μέτρο αποδεικνύει επίσης για πολλοστή φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων σε πληττόμενες περιοχές της χώρας μας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Θάσος συνεπεία των ζημιών που υπέστη από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Εμμανουηλίδης
Κώστας Μορφίδης
Γιώργος Παπαφιλίππου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Δευτέρα 19/12/16, ώρα 07.19)
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Εκ παραδρομής, με προηγούμενο Δελτίο Τύπου ανακοινώσαμε την ένταξη της Θάσου στη μείωση κατά 30% του ΦΠΑ, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Διευκρινίζουμε ότι η μείωση αφορά μόνο τα νησιά που δέχονται τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, δηλαδή τη Λέσβο, Χίο, Σάμο και Δωδεκάνησα (πλην Ρόδου και Καρπάθου).
Παρόλα αυτά, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της ένταξης και της Θάσου σε παρόμοιο καθεστώς, προκειμένου να επουλωθούν γρηγορότερα οι πληγές της πρόσφατης πυρκαγιάς.
Για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί, ως ένα πρώτο βήμα ανακοινώθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων αποκατάστασης ζημιών προϋπολογισμού 4,37 εκ. ευρώ.
Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Εμμανουηλίδης
Κώστας Μορφίδης
Γιώργος Παπαφιλίππου

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΕνδιαφέρον Μαρκόπουλου για Κέντρο Υγείας Πρίνου