Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο κρεοπωλών καθώς οι αυξήσεις στην ενέργεια τους έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Κώστας Κεχαγιάς σημείωσε ότι οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος τους γονάτισαν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν είμαστε έξω από το χορό, ταλαιπωρείται πολύ ο κλάδος μας. Ήρθαν οι λογαριασμοί του ρεύματος, οι μισοί έχουν πάθει… εγκεφαλικό και οι άλλοι μισοί είμαστε έτοιμοι. Οι συνάδελφοι όλοι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, είναι πολύ στενάχωρα αυτά τα πράγματα.

Η αγορά κινήθηκε λίγο στα τέλη Γενάρη όταν χαλάρωσαν τα μέτρα στην εστίαση αλλά βρισκόμαστε ξανά σε πτωτική πορεία κάτι που αναμένεται να τραβήξει για 15 μέρες. Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε σπίτια και επιχειρήσεις, ο κόσμος ζορίζεται και δεν βγαίνει έξω.

Έτσι δημιουργείται ντόμινο χρεών. Αφήνουμε πίσω τη ΔΕΗ ή ένα ενοίκιο ή τον προμηθευτή μας κι όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην αγορά που χρωστάει ο ένας στον άλλον. Κι αυτό είναι δικαιολογημένο αφού τα χρέη είναι πάρα πολλά».

ΑΥΞΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «προς το παρόν δεν έχουμε κάποια έκπτωση στο ρεύμα ή κάποια βοήθεια. Αν θα γίνει κάτι θα το ανακοινώσουμε. Υπάρχει συνάδελφος που του ήρθε μηνιαίος λογαριασμός 2500 ευρώ στο κρεοπωλείο του ενώ του ερχόταν 1000 ευρώ ο εκκαθαριστικός. Τι να πληρώσει ο άνθρωπος. Είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση.

Η τιμή του κρέατος ανέβηκε από το Δεκέμβριο και μετά, στο μοσχάρι, κατά ένα ευρώ το κιλό πηγαίνοντας από τα 10 στα 11 ευρώ περίπου. Απορροφήσαμε ζημιά για τον καταναλωτή κι ενώ η τιμή ανέβηκε κατά 1 ευρώ όταν αγοράζουμε κρέας με κόκαλο, πουλάμε 1 ευρώ παραπάνω αλλά χωρίς κόκαλο, ενώ η έξτρα τιμή θα ήταν παραπάνω από 1,5-2 ευρώ. Μειώσαμε το δικό μας κέρδος για να έχουμε λίγη δουλειά παραπάνω».

Προηγούμενο άρθροΦώτης Πούλος: Υπάρχουν δυνατότητες αποκλιμάκωσης κάποιων προϊόντων από πλευράς ελληνικής οικονομίας
Επόμενο άρθροΒρέθηκε νεκρός 45χρονος στις Ελευθερές Παγγαίου