10 φορές μεγαλύτερη χρηματοδότηση ήδη για  WiFi στην Καβάλα….

Δυστυχώς η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε να οδηγεί σε ατοπήματα και επιπολαιότητες. Προσωπικά δε θα το περίμενα από έναν πεπειραμένο αυτοδιοικητικό όπως ο κ. Βαγγέλης Παππάς.

Περί “ελευθέρου wifi” ο λόγος και δηλώσεων άστοχων και υποτιμητικών για την ψηφιακή ομάδα της πόλης, με αφορμή την δήθεν ολιγωρία του δήμου στο πρόγραμμα WiFi4EU αξίας 15.000€.

Η Καβάλα όχι απλά δεν είναι ουραγός στην ανάπτυξη δικτύου WiFi στους δημόσιους χώρους αλλά πρωτοπόρος καθώς όχι 15.000€ αλλά
150.000€ είναι εγκεκριμένα μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης(ενός συνόλου έργων ύψους 8.600.000€,  κερδισμένων με διαγωνιστική διαδικασία!!!) για την ανάπτυξη ασύρματου δικτύου στο ευρύτερο κέντρο της Καβάλας μέσω του Υποέργου με τίτλο «Σύστημα ενημέρωσης, πληροφόρησης και ξενάγησης τωνεπισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας»!

Παράλληλα, πρόβλεψη υπάρχει και στο πρόγραμμα “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου” στο οποίο η Καβάλα κατέθεσε περί τα400.000€ σε ψηφιακά έργα και εφαρμογές. Και βέβαια η Καβάλα έγινε πρόσφατα μέλος μίας ελληνικής ομάδας ψηφιακών πόλεων μαζί με Αθήνα Θεσσαλονίκη Τρίκαλα Ηράκλειο Πάτρα κ.α. αλλά και πόλεων της Ευρώπης όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, και το Αμβούργομέσω της πρωτοβουλίαςDigital Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δράση WiFi4EU στην οποία αναφέρεται ο κ Παππάς είναι μια διαδικασία χωρίς κριτήρια και χωρίς διαγωνιστική διαδικασία αλλά τυχαία επιλογή από το ηλεκτρονικό σύστημα. Στην δεύτερη δε φάση της ήταν βασισμένη στην ώρα υποβολής.Δηλαδή όποιος πατήσει πιο γρήγορα το κουμπί στις 14:00 εγκρίνεται!

Η Καβάλα κατέθεσε στην πρώτη φάση στις 26/04/2018 (με καταληκτική στις 15/05/2018) η οποία όμως ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια την Ε.Ε. λόγω προβλημάτων σε θέματα αξιολόγησης…

Στη δεύτερη πρόσκληση στις 7/11/2018και ώρα 14:00 υπήρξαν και πάλι προβλήματα στη κατάθεση για τα οποία ο δήμος ήδη έστειλε διερευνητική επιστολή στην διαχειριστική αρχή του προγράμματος. Η κατάθεσή μας έγινε στις 14:06 !!

Μικρό το κακό καθώς θα υπάρξουν άλλες 3 προσκλήσεις WiFi4EU το 2019 και όλοι θα πάρουν….
Τα δε 15000€ πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για πλατείες στην ΔΕ Φιλίππων, αφού για την πόλη της Καβάλας θα έχει αρχίσει η υλοποίηση του μεγάλου ψηφιακού έργου.

Στην Διεύθυνση Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, αλλά προτιμούμε τα δύσκολα και τα φέρνουμε εις πέρας με επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΡύθμιση ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες ετοιμάζει η κυβέρνηση – Tα κριτήρια και ποιοι θα ενταχθούν
Επόμενο άρθροΜε το νέο έτος η πραγματογνωμοσύνη για την κατάρρευση της γέφυρας!