Κύριε Πρόεδρε
Με την από 16 Αυγούστου 2022 έγγραφη πρόσκληση σας , κληθήκαμε να συμμετέχουμε δια περιφοράς στην 18η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση όρων συμφωνητικού παραχώρησης Δημοτικού Γηπέδου ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ (α΄ έδρα) και Σταδίου ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (β΄ έδρα) στον Α.Π.Σ. ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ για τους αγώνες ποδοσφαίρου περιόδου 2022- 2023» .
Όμως στην εισήγηση του θέματος βάσει της οποίας θα έπρεπε να αποφασίσουμε σχετικώς και να αποστείλουμε την θετική ή αρνητική ψήφο μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , αποκρύφθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους ότι και τα δύο γήπεδα στερούνται των απαραίτητων αδειών καθώς ειδικά για το Ανθή Καραγιάννη αυτή έληξε την 30η Ιουνίου 2022 και έκτοτε δεν ανανεώθηκε.
Μετά τούτου εκδόθηκε η υπ. αρ. 253/2022 ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε τους όρους παραχώρησης.
Με το υπ. αρ. 253090/3120/31-8-2022 έγγραφο με θέμα «Μη χορήγηση άδεια αθλητικής συνάντησης» το οποίο σας κοινοποιήθηκε , η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας ενημέρωσε σχετικώς επισημαίνοντας σας ότι «Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και συγκεκριμένο το άρθρο 56Ε του Ν.2725/1999 όπως ισχύει, η παραχώρηση γηπέδου που στερείται άδειας λειτουργίας αντίκειται στο Νόμο και μάλιστα επιφέρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις αφού: «…Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τιμωρείται ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης…».
Μετά τούτου θα περίμενε κανείς ότι άμεσα θα συγκαλούσατε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ανακληθεί αμέσως η 253/2022 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , μέχρι εκδόσεως των σχετικών αδειών.
Επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι τώρα συμβεί σας καλώ με την παρούσα να συγκαλέσετε κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο , άλλως φέρεται αυτούσια και εις ολόκληρον την αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε ποινική ή διοικητική κύρωση επιβληθεί είτε στο Νομικό Πρόσωπο είτε στον καθένα μας χωριστά
Επιπλέον σας εφιστώ την προσοχή και ζητώ από εσάς να προχωρήσετε σε όλες τις ενέργειες εκείνες προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από όσους απέκρυψαν από δόλο ή από αμέλεια από τους δημοτικούς συμβούλους, την έλλειψη των απαραίτητων αδειών που αποτελούν προυπόθεση για την παραχώρηση αθλητικής εγκατάστασης
Μετά τιμής
Αναστασία Ιωσηφίδου

Προηγούμενο άρθροΝΔ: Να πάρει άμεσα θέση ο κ. Ανδρουλάκης για την ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακά μέτρα και απαγορεύσεις λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Καβάλα