Ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι της Θάσου από την φετινή τουριστική περίοδο και πλέον κάνουν μία ανασκόπηση και αποτίμηση της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης. Στο πλαίσιο αυτό χθες πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα. Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο νησί με την συμμετοχή των ανθρώπων του τουρισμού χωρίς την συμμετοχή αιρετών μια και πρόκειται για μια καθαρά επαγγελματική συνάντηση.

Ο κ. Παρασχούδης ανέφερε πως “Πράγματι στα πλαίσια της διαδικασίας ενημέρωσης των μελών μας είχαμε μια ημερίδα με 4 πολύ σημαντικούς ομιλητές η οποία κινήθηκε σε 4 άξονες.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη ομιλία αφορούσε την αναδιάρθρωση των χρεών των τουριστικών επιχειρήσεων, κάτι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η πανδημία έφερε πολλά αρνητικά και βρήκε επιχειρηματίες του τουρισμού αρκετά χρεωμένους».

ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ

“Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να χειριστούμε αυτές τις περιπτώσεις” σχολίασε ο κ. Παρασχούδης σημειώνοντας ότι ένα επίσης σημαντικό θέμα που συζητήθηκε είναι η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των τουριστικών κτηρίων.

“Ένα μέτρο που θα μας αφορά είναι το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και ό,τι αυτό θα ωφελήσει για τις επιχειρήσεις μας.

Είναι μια καλή ευκαιρία για τα ξενοδοχεία να βελτιώσουν τις κτηριακές τους υποδομές και να πάνε εμπρός. Έτσι η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ένα ζητούμενο ενώ στα πλαίσια της συμπλήρωσης και βελτίωσης του τουριστικού μας προϊόντος, έχουμε θέματα προς ανάπτυξη, όπως είναι το GREEN KEY δηλαδή το πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το όλο πλαίσιο λειτουργίας μιας επιχείρησης τουρισμού και το BIKE FRIENDLY μια και η Θάσος έχει παράδοση στο ποδήλατο, οπότε μπορούμε να έχουμε καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας στο νησί μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ

Αναφορικά με τα περιβαλλοντικά βήματα ο ίδιος σχολίασε ότι “Είναι θέμα όλων των τουριστικών επιχειρήσεων η αειφορία και η προστασία της φύσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε στο νησί. Πολλοί βέβαια το έχουν ήδη ενστερνιστεί, κάποιοι άλλοι όχι ακόμη για αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλοι πρέπει να βάλουν ένα λιθαράκι”.

Αναφορικά με τον απολογισμό για την χρονιά που μας πέρασε σε τουριστικό επίπεδο επεσήμανε ο συνομιλητής μας ότι «Η χρονιά έχει σχέση με το τι περιμένεις από αυτή.

Το θέμα είναι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της χρονιάς και όχι μόνο τα ποσοτικά τα οποία και πρέπει να αναλυθούν για να δούμε πώς πήγαμε και πώς πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες χρονιές.

Μερικές φορές όταν κάτι είναι καλό και πέραν του ελέγχου μας, προϊδεάζει και κινδύνους!!! Θα πρέπει να ξέρουμε προς τα που βαδίζουμε μια και μερικές φορές οι εκπλήξεις δεν είναι και προς το καλύτερο.

Το καλοκαίρι στην Θάσο πήγε καλά αν και αρχικά είχαμε ανοικτά θέματα και πληγές.

Πράγματι το ξεκίνημα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικό. Ο πρώτος τουρίστας που πήγε να περάσει στο νησί, απλά δέχθηκε το σταμάτημα από τις αρχές και έτσι χρειάσθηκε να γίνει μια επείγουσα διαδικασία προκειμένου να μεταφερθεί στο νησί. Αγωνισθήκαμε με το Δήμο Θάσου και άλλους φορείς ώστε να πείσουμε το Λιμεναρχείο να αφήσει τον πρώτο τουρίστα να περάσει στο νησί μας.

Αυτό βέβαια δημιουργεί μια άσχημη εικόνα μια και τα νέα μεταδίδονται πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά είχαμε και το πρόβλημα της Νυμφαίας, που δημιουργούσε προβλήματα ανασφάλειας στον επισκέπτη και ήταν και αυτό ένα πολύ σημαντικό θέμα οπότε ευτυχώς βρήκαμε και εκεί μια κάποια λύση»!

ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ

Ακολούθως σχολίασε ότι «Βέβαια το θέμα με τους συνοριακούς σταθμούς είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει η περιοχή μας να αποκτήσει συνοριακούς σταθμούς αντάξιους του Αεροδρομίου.

Διότι ο οδικός τουρισμός δεν είναι δεύτερης κατηγορίας όπως μερικοί τον θεωρούν….. Φέρνει και αυτός τουρίστες. Και ενώ έχουμε αναβαθμίσει τα αεροδρόμια μας και όλα είναι αξιοπρεπέστατα, οι χερσαίοι είσοδοι της χώρας δεν έχουν τις προδιαγραφές ενός μοντέρνου κράτους.

Οι υποδομές είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Εμείς και χρυσά παλάτια να κάνουμε αν οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο των τουριστών μας τότε θα έχουμε πρόβλημα και οι υπηρεσίες προς τους τουρίστες μας δεν θα είναι αντάξιες τους. Επομένως οι υποδομές είναι στοίχημα για όλη την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για τη δική μας περιοχή και την Θάσο φυσικά».

Προηγούμενο άρθροΜικρή η κάμψη στα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα, σταθερός ο αριθμός των νοσηλειών
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΩΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Καβάλας