4

Στην Αθήνα βρίσκονται οι εργαζομενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις συναδέλφων τους και την υποχρεωτική εθελουσία, που οπως καταγγέλουν, επέβαλλε η ιδιοκτησία της εταιρείας.
Συγκεντρώθηκαν έξω απο το υπουργείο Εργασιας και έκλεισαν κατά διαστήματα την οδό Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα.

Στο πλευρό τους βρίσκεται η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξέφρασε όπως είπε τη συμπαράστασή της “στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων”. “Ήμουν πάντοτε δίπλα τους και δηλώνω μέλος του σωματείου τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά  η κ. Κωνσταντοπούλου.

2

“Οε οέο οέο δεν υπογράφουμε Λαυρεντη ρε σου λεω”, είναι το βασικό σύνθημα των εργαζομένων, όπως και το “ΒΦΛ ανοιχτή ο Λαυρεντης φυλακή”. “200 απολύσεις δεν μιλησε κανείς. Που είναι η κυβερνηση ειναι να απορείς”, είναι μερικά από τα συνθήματα των εργαζομένων.

Όπως καταγγέλλουν αυτη τη στιγμή το εργοστάσιο είναι σε περιορισμένη λειτουργία.

3

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβαλας, κ. Νίκος Βογιατζίδης είπε: “είμαστε δυο μήνες σε ρυθμό κινητοποιήσεων όπως βλέπετε. Στις αρχές του έτους μας ζητησαν να υπογράψουμε εθελουσία έξοδο μας ζητησαν να απολυθούμε και να υπογράψουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου σε νέες εταιρείες που δημιουργήθηκαν”.

Προηγούμενο άρθροΦρίκη στις Σέρρες – Σκότωσε με φτυάρι το σκυλί της γειτόνισσας γιατί μπήκε στην αυλή του
Επόμενο άρθροΤροπολογία 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις