Κλείνοντας την 16η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών» που παρουσιάστηκε στο Ιστορικό κτήριο «Καλογερικό», θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Θάσου για την στήριξη και την προσπάθεια να παρουσιάσει την δράση στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, που με την συνδρομή του επιμελήθηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Στέφανο, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου καθώς και άλλες τοπικές αρχές. Η επισκεψιμότητα των ντόπιων ήταν μεγάλη, σε συνδυασμό με το ζωηρό τους ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την καθημερινότητα του Εύζωνα.

Οι ξένοι επισκέπτες μέσα από τα έργα θαύμασαν την αγέρωχη κορμοστασιά και την αυστηρότητα στο πρόσωπο τους. Η έκθεση φωτογραφίας ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τα 600 άτομα και εξέφραζαν έντονα
«συγχαρητήρια» στους αρμοδίους, για την επιλογή της θεματικής έκθεσης. Επίσης παρευρέθησαν ντόπιοι που υπηρέτησαν στην Προεδρική φρουρά, οι οποίοι με νοσταλγία διηγήθηκαν τις αναμνήσεις τους.

Δήμητρα Χατζηαδάμ

Προηγούμενο άρθροΗ ευγενική απάντηση του Σκρέκα στον ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη
Επόμενο άρθροΠεριπολίες Στρατού και Αστυνομίας σε δάση και επίφοβες περιοχές για πρόληψη πυρκαγιών – Συλλήψεις για εμπρησμούς