Λόγω έλλειψης μηχανικών πλέον για 10 ημέρες δεν θα εκδίδονται πολεοδομικές άδεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας καθώς οι μηχανικοί απέχουν από αυτή την διαδικασία. Σύμφωνα με την κ. Ευαγγελία Δρακονάκη υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού.

Η κ. Δρακονάκη ανέφερε ότι “Όντως από τις 14 Μαρτίου και για 10 ημέρες, μέχρι δηλαδή 24 Μαρτίου θα έχουμε πλήρη αποχή των μηχανικών που δουλεύουν στις υπηρεσίες δόμησης, στις Πολεοδομίες δηλαδή και το μεγαλύτερο πρόβλημα που οδήγησε σε αυτή την κίνηση αφορά στην έλλειψη προσωπικού, στην έλλειψη ειδικοτήτων δηλαδή . Όλες οι Πολεοδομίες είναι υποστελεχωμένες έτσι και αλλιώς και οι Δήμοι είναι 332 από τους οποίους βέβαια μόνο οι μισοί έχουν Πολεοδομίες!!!

Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε ότι από την συνένωση των Δήμων επί Καλλικράτη το 2010 μεταφέρθηκαν οι Πολεοδομίες από τις πρώην Νομαρχίες στους Δήμους αλλά δυστυχώς χωρίς προϋποθέσεις στελέχωσης των. Αποτέλεσμα, ενώ μεν έχουμε μια ηλεκτρονική διακίνηση και ηλεκτρονική έκδοση των αδειών κάτι που έχει διευκολύνει την κατάσταση και έχει μειώσει τους χρόνους, παρόλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλές Πολεοδομίες στην Ελλάδα που δεν έχουν καν προσωπικό και δη ειδικοτήτων, όπως Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί αυτοί που θα εξασφαλίσουν δηλαδή την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών”.

Η ίδια η κ. Δρακονάκη έκανε γνωστό ότι υπάρχουν πολλές Πολεοδομίες με ελλείψεις και διοικητικών υπαλλήλων, κάτι που δημιουργεί επίσης προβλήματα μια και οποιαδήποτε άριστη υπηρεσία προϋποθέτει φυσικά και την παρουσία διοικητικού υπαλλήλου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το ερώτημα ποια είναι η λύση στο πρόβλημα η κ. Δρακονάκη απαντά ότι “Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τους διοικούντες για να καταλάβουν και αυτοί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα άλυτα αλλά πρέπει επιτέλους να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ των αρμοδίων και του ΤΕΕ και των φορέων του κάθε Δήμου, της ΚΕΔΕ ίσως. Διαφαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι πολύ λίγες Πολεοδομίες είναι σε θέση να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις που επιβάλει η εκάστοτε νομοθεσία μια και μιλάμε για μια υπηρεσία δόμησης η οποία διέπεται από μια τρομερή πολυνομία, η οποία μάλιστα συνεχώς αλλάζει και τροποποιείται. Οι εξελίξεις τρέχουν αλλά η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει πάρα πολύ το όλο κλίμα και την έγκαιρη και με συνέπεια παράδοση φακέλων”.

Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο να έχει αλιεύσει παράνομα πάνω από 1000 αχινούς
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στην οδό Κουντουριώτου