Ερώτηση προς τον δήμο Καβάλας με θέμα «Πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων» κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας και Παναγιώτης Βελισσάρης.

Απ’ ότι φαίνεται επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους (περιπτεριούχοι, καφεζυθοπώλες κ.ά.) έλαβαν τελευταία από δημοτικούς αστυνόμους, στην πρώτη τους δημόσια επανεμφάνιση, ειδοποιητήρια ότι θα κληθούν να καταβάλουν στο Δήμο πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης και χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ύψους, ενδεικτικά, 10.000 ευρώ ο καθένας.

Η ευταξία και αισθητική στη πόλη, που αποτέλεσαν μερικά από τα προσχήματα της κατάρτισης στις αρχές του περασμένου χρόνου νέων σχετικών Κανονισμών, αποδεικνύονται τελικά η αφορμή για το ξεδίπλωμα μιας άνευ προηγουμένου τρομοκράτησης και φορολόγησης των επαγγελματιών, παράλληλης, όμοιας και εξίσου αδίστακτης με εκείνη που προωθεί η συγκυβέρνηση με το φορολογικό-ασφαλιστικό κ.ο.κ..

Επειδή η διοίκηση οχυρώνεται πίσω από τους Κανονισμούς που υπήρχαν και που η ίδια απλώς τους τροποποίησε, (τους οποίους δυστυχώς νομιμοποίησε με την συμμετοχή του σε σχετικές διαβουλεύσεις ο ίδιος ο επαγγελματικός κόσμος μέσω των εκπροσώπων του), ρωτάμε:

Α. Πόσα καταστήματα και πόσα περίπτερα καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο, τόσο στη πόλη όσο και στα λοιπά διαμερίσματα του Δήμου.

Β. Πόσες αιτήσεις για έκδοση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για επαγγελματικό εξοπλισμό καφεζυθοπωλείων κ.ο.κ. α) έλαβε, β) εξέτασε και γ) ικανοποίησε η αρμόδια υπηρεσία, μετά την θέση σε ισχύ των Κανονισμών Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών και Περιπτέρων (Α.Δ.Σ.Κ. 326 και 327/14-5-2015).

Γ. Σε πόσες περιπτώσεις στάλθηκαν στους επαγγελματίες-χρήστες επιπλέον κοινόχρηστου χώρου ειδοποιητήρια για «άρση της αυθαιρεσίας» σύμφωνα με την παρ. 8 του αρ. 5 του Κανονισμού.

Δ. Με δεδομένο ότι ο «Κανονισμός Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών» ολοκληρώθηκε με το Παράρτημά του τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς, γιατί επιβάλλονται πρόστιμα νωρίτερα από την πιο πάνω ημερομηνία και μάλιστα στο τριπλάσιο του μεγαλύτερου μισθώματος κάθε περιοχής.

Ε. Λόγω και της οικονομικής κρίσης, αν η διοίκηση είναι διατεθειμένη να παγώσει τη διαδικασία επιβολής προστίμων και να κινηθεί προς μία δραστική μείωση τόσο των μισθωμάτων (τελών χρήσης) όσο και των προστίμων.

ΣΤ. Τι ακριβώς εννοεί η κ. Δήμαρχος μιλώντας για «πάταξη των αδιάφορων».
Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία για οδηγό του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας οτι κατέβασε 14χρονη επειδή δεν είχε το μαθητικό πάσο μαζί της.Λέει ψέμματα η 14χρονη ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθροΚάτω από 28 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού