nikos panagiotopoulos
Ερώτηση για την καταβολή των αμοιβών των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Καβάλας Ν.Παναγιωτόπουλος.

Οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας αναγκάζονται να πληρώσουν τις καθαρίστριες με λεφτά του Δήμου για να καλυφθεί η ανεπάρκεια του Υπουργείου ως προς τον κεντρικό σχεδιασμό χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών μέσω Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας για την απρόσκοπτη πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) έχει καταβάλει στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας την Α’ δόση ποσοστού 40% για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου) για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με αναδόχους καθαριστές/καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις. 
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας για την καταβολή στις καθαρίστριες των δεδουλευμένων σύμφωνα με τις συμβάσεις καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου, υπολογίζονται στις 20.000 περίπου ευρώ για την Πρωτοβάθμια και 25.000 ευρώ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε μηνιαία βάση.
Η μείωση κατά 10% στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τη συνταξιοδότηση καθαριστριών που υπηρετούν σε οργανικές θέσεις, πρόκειται να προκαλέσει είτε μείωση του χρόνου απασχόλησης, είτε των αποδοχών των σχολικών καθαριστριών, με τις αντίστοιχες δυσάρεστες επιπτώσεις στην εξασφάλιση της καθαριότητας σε όλες τις σχολικές υποδομές. 
Οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης του προγράμματος των σχολικών καθαριστριών, κάνουν χρήση πιστώσεων που αφορούν άλλους σκοπούς, όπως τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, δίνοντας μια λύση ανάγκης που είναι πιθανό να δημιουργήσει στη συνέχεια άλλου είδους προβλήματα.
Ουσιαστικά πληρώνουν τις καθαρίστριες με λεφτά του Δήμου για να καλυφθεί η ανεπάρκεια του Υπουργείου ως προς τον κεντρικό σχεδιασμό χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών μέσω Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Επειδή το έργο των καθαριστριών είναι ιδιαίτερης σημασίας και βασική προϋπόθεση για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα δημόσια σχολεία,
Επειδή δεν θα πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στις σχολικές καθαρίστριες και τις καθαρίστριες σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπως αυτές του Υπουργείου Οικονομικών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας για την καταβολή των αμοιβών των συμβασιούχων καθαριστριών και την αντιμετώπιση των κενών που δημιουργούνται από συνταξιοδοτήσεις καθαριστριών με οργανική θέση;

Προηγούμενο άρθροΚαι φέτος στο Kavala Air Sea Show η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων F-16 “ΖΕΥΣ
Επόμενο άρθροΔυναμικά και η Θάσος στην μεγάλη απεργία της Πέμπτης