Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης αναφορικά με την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην Π.Ε. Καβάλας πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς, ειδάλλως οφείλουν να την αποσύρουν και σε κάθε περίπτωση να θεσπίσουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων που πλήττονται για ακόμη μια φορά.

Για ποιο λόγο έλαβε η Κυβέρνηση μια τέτοια απόφαση, από την στιγμή που σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Π.Ε. Καβάλας είναι σταθερός και σχετικά χαμηλός;

Για ποιο λόγο θεωρεί η Κυβέρνηση πως η επιδημιολογική κατάσταση στην Π.Ε. Καβάλας είναι χειρότερη από την αντίστοιχη στην Π.Ε. Αττικής, όπου κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν έχει ληφθεί;

Το αμφιλεγόμενο μέτρο της Κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός την χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των επιχειρηματιών και αφετέρου την πρόκληση συγχρωτισμού των νέων στα πάρκα και στις πλατείες, δηλαδή σε χώρους όπου δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος τήρησης των αποστάσεων.

Κυρίως, όμως, έχει ως αποτέλεσμα τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντί της, καθώς για μια ακόμη φορά, μετά από τις εσφαλμένες αποφάσεις για τον Τουρισμό, «αποφασίζει και διατάζει» χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς που πλήττονται, χωρίς την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων ελάφρυνσής τους και χωρίς καμία αιτιολογία.

Οι τοπικοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οφείλουν να αντιληφθούν πως ο τίτλος που φέρουν, έχει και σοβαρότατες υποχρεώσεις.

Η σιωπή τους και η απουσία τους από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων μπορεί να είναι δηλωτική των δυνατοτήτων τους αλλά είναι και ζημιογόνα για τους πολίτες της Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα μαγαζιά, έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα
Επόμενο άρθροΑπόφαση για την πίστωση των προβλεπόμενων ποσών για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών